larisa-ekpaideutiria-rapti
Ξαφνικό λουκέτο στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου - «Δεν γίνεται να κλείσει το σχολείο μέσα σε μια νύχτα» δηλώνει ο αντιδήμαρχος - Για πιέσεις εμπλοκής πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Μεγάλη κινητοποίηση γονέων και μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στο Κέντρο της Λάρισας καθώς διαμαρτύρονται για το ξαφνικό λουκέτο που μπαίνει εν μία νυκτί στο σχολείο. 

Μετά την έδρα της Περιφέρειας η πορεία συνεχίστηκε στο δημαρχείο Λάρισας, όπου ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, τόνισε: «Δεν γίνεται να κλείσει το σχολέιο μέσα σε μια νύχτα. Μίλησα με την κα Καραγιωργου και της είπα ότι το ζήτημα δε γίνεται να λυθεί με αυτό τον τρόπο».

Την ίδια στιγμή, η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι τα εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου Λάρισας κλείνουν ξαφνικά και μάλιστα υπό τη σκιά εμπλοκής πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το σχολείο καθυστέρησε σημαντικά στην υποβολή δικαιολογητικών (κυρίως τη μελέτη στατικής επάρκειας) και υποχρέωσε τον ΕΟΠΠΕΠ τον Ιούλιο στη διατύπωση αρνητικής γνώμης προς την Υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του.

Ωστόσο, το σχολείο κατέθεσε στα τέλη Σεπτέμβρη φάκελο όπου περιλαμβάνεται η μελέτη στατικής επάρκειας. Ο ΕΟΠΠΕΠ, παρά την αντίθεση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργοδοτικών φορέων) στο Δ.Σ. του, αρνήθηκε να εξετάσει το νέο φάκελο. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δε, αν και επικαλείται ενδεχόμενο ζήτημα στατικότητας, αποδέχεται τη μη εξέταση του φακέλου του σχολείου από τον ΕΟΠΠΕΠ, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

«Ποιοι πιέζουν και για ποιους λόγους να μπει λουκέτο στα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου»; διερωτάται η ΟΙΕΛΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση σχετίζεται με την πίεση ισχυρών παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωή: 

«Στους δύο αιώνες λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με βάση τα ιστορικά αρχεία της ΟΙΕΛΕ, και ιδίως μετά την Μεταπολίτευση, δεν έχει καταγραφεί ποτέ κλείσιμο ιδιωτικού σχολείου για γραφειοκρατικούς κι όχι για ουσιαστικούς λόγους. Την ώρα που δεκάδες ιδιωτικά σχολεία παρανομούν, αφήνοντας απλήρωτους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, υποχρεώνοντας σε άμισθη υπερωριακή εργασία, αλλοιώνοντας ωρολόγια προγράμματα και βαθμολογίες μαθητών, η δικαιοσύνη και η επίσημη πολιτεία εξαντλώντας κάθε έννοια αυστηρότητας και με «παράξενες» αποφάσεις σπεύδουν να κλείσουν ένα εκπαιδευτήριο, επειδή δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα κάποια χαρτιά» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kerameos
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
«Το upskilling και το reskilling είναι καθοριστικής σημασίας και η Πολιτεία προσφέρει τις δυνατότητες για να έχουμε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα...
Κεραμέως: «Καθοριστικής σημασίας το upskilling και το reskilling»
Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»