Γονέας επιτέθηκε σε Διευθυντή δημοτικού με αφορμή την κλήρωση κι επιλογή των σημαιοφόρων του σχολείου - Για απαράδεκτες και αποκρουστικές ενέργειες κάνει λόγο η ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., με βάση και την ανακοίνωση του Σ.Ε.Π.Ε. Ν. Τρικάλων, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση – χειροδικία γονέα εις βάρος του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης καθώς και τις απειλές και την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφων,  που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 24/10/22, στο χώρο του Σχολείου, με αφορμή την κλήρωση κι επιλογή των σημαιοφόρων του σχολείου. 

Τέτοιου είδους ενέργειες από κάποιους, λιγοστούς, γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών με πρόσχημα την «υπεράσπιση» της άποψής τους, δε συνάδουν με τον σημαντικό ρόλο των γονέων, και δεν επιτρέπεται να γίνονται ανεκτές. Πρόκειται για απαράδεκτες και αποκρουστικές ενέργειες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των σχολείων. Διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και τη σχολική ζωή, ιδιαίτερα σήμερα που τα αποτελέσματα της καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας, είναι ορατά στον ψυχισμό των μαθητών μας σ’ αυτή την ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία.

Ο χώρος του Δημόσιου Σχολείου είναι χώρος καλλιέργειας αξιών όπως της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης και στάσεων ζωής για τους μαθητές μας. Δε θα επιτρέψουμε τα σχολεία μας να γίνουν πεδίο ανταγωνισμού, στοχοποίησης και ανθρωποφαγίας. Οι διακριτοί ρόλοι και ο σεβασμός τους από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της σχολικής κοινότητας καθώς και η αγαστή συνεργασία, αποτελούν προϋπόθεση για την διασφάλιση και προάσπιση των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουμε καθημερινά τη μάχη της μόρφωσης των μαθητών. Κρατήσαμε τα σχολεία όρθια μέσα στην πανδημία χωρίς καμία στήριξη. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε καθημερινά το παιδαγωγικό μας έργο να απαξιώνεται από τις κυβερνητικές πολιτικές, νιώθουμε και είμαστε απελπιστικά μόνες και μόνοι στην καθημερινή διαχείριση σύνθετων εκπαιδευτικών αλλά και κοινωνικών ζητημάτων που εκδηλώνονται στα σχολεία μας. Δυστυχώς και η στάση του Υ.ΠΑΙ.Θ. συμβάλει ακόμα περισσότερο στην απαξίωση των εκπαιδευτικών.

Δε θα μείνουμε θεατές σε αυτή την κατάσταση.

Μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων (των Συλλόγων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας τους) θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την ένταση της φωνής μας, τους αγώνες και τη συλλογική μας δράση για τις πραγματικές ανάγκες και αλλαγές που έχει ανάγκη η Εκπαίδευση, για την υπεράσπιση και ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και τους στηρίζει ηθικά, νομικά και συνδικαλιστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα