Υπηρεσιακά συμβούλια: Συμμετοχή στις εκλογές αιρετών αποφάσισε η ΔΟΕ
«Δύο χρόνια αδιαφάνειας χωρίς την συμμετοχή αιρετών» - Για ποιους λόγους η πλειοψηφία της ΔΟΕ αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια

Τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Όπως αναφέρει «για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στην πολιτική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλα δυο χρόνια αδιαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και την παγίωση της απουσίας των αιρετών», ενώ εξηγεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια «τα υπηρεσιακά συμβούλια, στην πλειονότητα, λειτούργησαν με πλήρη αδιαφάνεια ως ιμάντες μετάδοσης και εφαρμογής της εχθρικής, για τη δημόσια εκπαίδευση, κυβερνητικής πολιτικής», προσθέτοντας πως «πράγματι η κα Κεραμέως «καινοτόμησε» δίνοντας στον εργοδότη το δικαίωμα να ορίζει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Δυο χρόνια μετά την ομόφωνη απόφαση της Δ.Ο.Ε. για καταγγελία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία με αυταρχισμό αρνήθηκε να συζητήσει καν, την πρότασή της για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών δια ζώσης όταν θα υπήρχαν οι ευμενείς υγειονομικά συνθήκες, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των  αιρετών που είχαν εκλεγεί το 2018, τη δέσμευση μη συμμετοχής όλων των παρατάξεων στις εκλογές παρωδία και την αποχή από την εκλογική διαδικασία, έπειτα από το κάλεσμα της Δ.Ο.Ε., σε ποσοστό 95%, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Κλάδου, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 5 Νοεμβρίου 2022.

Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επέλεξε, για όλη την προηγούμενη διετία, να ορίσει δοτούς στη θέση των αιρετών και τα υπηρεσιακά συμβούλια λειτουργούν όλο αυτό το διάστημα με διορισμένη σύνθεση. Εδώ πράγματι η κα Κεραμέως «καινοτόμησε» δίνοντας στον εργοδότη το δικαίωμα να ορίζει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Το αποτέλεσμα ήταν επώδυνο για τους εκπαιδευτικούς αφού τα υπηρεσιακά συμβούλια, στην πλειονότητα, λειτούργησαν με πλήρη αδιαφάνεια ως ιμάντες μετάδοσης και εφαρμογής της εχθρικής, για τη δημόσια εκπαίδευση, κυβερνητικής πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί, παρά τον αγώνα των εκλεγμένων από το 2018 αιρετών και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, αναζητούν το δίκιο τους και υποστήριξη απέναντι στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.           

Η αδιαφάνεια, οι «εξυπηρετήσεις», η ημετεροκρατία, το ξήλωμα του θεσμικού πλαισίου των δικαιωμάτων και η καταστρατήγηση των εννοιών της ισότητας και της δικαιοσύνης, δεν μπορούν να συνεχιστούν.

Σήμερα, η Υπουργός Παιδείας, δίχως καν το πρόσχημα της πανδημίας, διατάσσει, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο υπόλοιπο δημόσιο, να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και πάλι, αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επενδύει στην επανάληψη, από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, της τακτικής της αποχής από τις εκλογές, γνωρίζοντας πως παραμένει βασική μας διεκδίκηση η δια ζώσης ψηφοφορία.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στην πολιτική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλα δυο χρόνια αδιαφάνειας στη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων και την παγίωση της απουσίας των αιρετών.

Με βάση τα παραπάνω, το  Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφάσισε τη συμμετοχή στις υπηρεσιακές εκλογές. Πρόκειται για  απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού απέναντι στην επιδίωξή της για εξαφάνισή του. Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς στην κυρία Κεραμέως, δεν υπηρετούμε τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης για δοτά και ελεγχόμενα από αυτή υπηρεσιακά συμβούλια.

Αγωνιζόμαστε για:

  • αποκατάσταση του θεσμού του αιρετού καθώς και τη θέση τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια
  • κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Π.Δ. 1/2003
  •  προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών

Σε αυτόν τον αγώνα, που αποτελεί πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  δεν χωρούν πολεμικές στρατηγικές ακύρωσής του με αποχή από τις εκλογές, ιδιαίτερα από τους συλλόγους εκπαιδευτικών – μέλη της Δ.Ο.Ε.  Πρόκειται για θεσμικό και καταστατικό ατόπημα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της για κατάργηση του θεσμού του αιρετού.

Χρέος όλων των δυνάμεων του κλάδου αποτελεί η στήριξη του θεσμού του αιρετού που αποτελεί κατάκτηση του κλάδου. Δεν έχουμε δικαίωμα να απωλέσουμε μια σημαντική δημοκρατική παρακαταθήκη. Δεν συναινούμε στη συνέχιση της ύπαρξης δοτών και υποταγμένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και των ακούσιων συνοδοιπόρων της.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις με ενότητα και αποφασιστικότητα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, για μαζική  συμμετοχή του κλάδου στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.  Ανατρέπουμε τα κυβερνητικά σχέδια  με τη συμμετοχή μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταληψη σχολείου
Ζάκυνθος: Η Εισαγγελία ζητάει ονόματα μαθητών παραμονή της πανελλαδική απεργίας
«Δίνουμε απάντηση στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 28/2 στις 9.30πμ στην πλ. Αγ. Μάρκου»
Ζάκυνθος: Η Εισαγγελία ζητάει ονόματα μαθητών παραμονή της πανελλαδική απεργίας
Πολάκης
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις
Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι...
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις
dromos_0.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Όχημα «καρφώθηκε» σε κολώνα φωτισμού- Πώς σώθηκε από θαύμα ο οδηγός
Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέβαινε, περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα, τη λεωφόρο στο ύψος του Ιπποκρατείου, όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο του ΙΧ και...
Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Όχημα «καρφώθηκε» σε κολώνα φωτισμού- Πώς σώθηκε από θαύμα ο οδηγός
μετεωρίτης
Ιωάννινα: Εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση μετεωρίτη- Τι λένε οι επιστήμονες για την «λαμπρή βολίδα»
Επιστήμονες εξηγούν τι ήταν η "λαμπρή βολίδα" που πέρασε πάνω από τα Ιωάννινα
Ιωάννινα: Εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση μετεωρίτη- Τι λένε οι επιστήμονες για την «λαμπρή βολίδα»