Χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία: Μετρούν δεκάδες κενά και δεν... έχουν τελειωμό
«Γνωρίζετε για τα προβλήματα των σχολείων μας κυρία Κεραμέως;» - Ανοιχτή επιστολή γονέων προς την υπουργό Παιδείας για τα κενά στα σχολεία της Πετρούπολης

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Έπειτα από την δημόσια πρόσκλησή σας για κοινοποίηση των κενών των σχολείων, σας γνωστοποιούμε τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας.

Οι ανάγκες που έχουν τα σχολεία μας δυστυχώς δεν σας είναι άγνωστες. Κάθε ημέρα έχετε στην διάθεσή σας στοιχεία που αποδεικνύουν τα πολλά προβλήματα που έχουν τα σχολεία της πόλης μας.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν 9 containers που φιλοξενούν μαθητές(≈200) της προσχολικής ηλικίας και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να στεγαστούν σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια.

Γνωρίζετε ήδη ότι από τον σεισμό του Αυγούστου του 2019 το 2ο ΓΕΛ στεγάζεται και αυτό σε containers που βρίσκονται στην αυλή άλλου σχολείου και γι’αυτό το συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Γνωρίζετε ήδη, ότι ο μαθητικός πληθυσμός της πόλης μας είναι σταθερά υψηλότερος από την αρχική χωρητικότητα των σχολικών κτιρίων μας, με συνέπεια να έχουν γίνει πρόσθετες αίθουσες, χώροι που δεν είχαν αρχικά σχεδιαστεί για τέτοια χρήση (κλείστηκαν αίθουσες πολλαπλών, αίθουσες βιβλιοθήκης, αποθήκες κ.α).

Γνωρίζετε ήδη ότι η χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες και αυτό έχει ως συνέπεια πολλά σχολεία να καταφεύγουν στους γονείς ώστε να καλύψουν αυτά τα κενά.

Γνωρίζετε ήδη ότι μόνο ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή έχει τμήμα ένταξης με συνέπεια αρκετά παιδιά να μην έχουν την βοήθεια που πρέπει αλλά και που προβλέπεται να έχουν.

Γνωρίζετε ήδη ότι 3 μόνο σχολεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα για δωρεάν χορήγηση σχολικών γευμάτων, ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Γνωρίζετε ήδη ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για όλο το σχολικό ωράριο.

Για όλα τα παραπάνω δεν θεωρούμε ότι η πόλη μας αποτελεί εξαίρεση, τα ίδια προβλήματα έχουν και πολλά άλλα σχολεία της χώρας μας.

Τέλος θα θέλαμε να σας αποστείλουμε και τον αριθμό των εκπαιδευτικών που λείπουν ώστε να καλυφθούν από την μία τα κενά αλλά και να έχουν οι μαθητές την υποστήριξη που απαιτείται.

Επί του συνόλου των 43 σχολικών μονάδων του δήμου μας (21 Νηπιαγωγεία, 11 Δημοτικά, 6 Γυμνάσια, 5 ΓΕΛ, 1 ΕΠΑΛ) υπάρχουν ανάγκες :

·Για 2 Νηπιαγωγούς για ολοήμερα τμήματα

·Για 1 δάσκαλο/α για ολοήμερο

·Για 27 Εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης (υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 3 περιπτώσεις παιδιών με πρόσφατη διάγνωση που θα αυξήσουν τον αριθμό των 25)

·Για 2 θέσεις Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

·Για 2 Εκπαιδευτικούς που χρειάζονται τα υπάρχοντα τμήματα ένταξης

·Για Φιλολόγους να καλύψουν τουλάχιστον 31 ώρες/εβδομάδα σε δύο σχολεία της Πετρούπολης

·Για Γυμναστές/τριες να καλύψουν τουλάχιστον 8 ώρες/εβδομάδα γυμναστικής (σε 2 σχολεία)

·Για καθηγητές/τριες Αγγλικών να καλύψουν τουλάχιστον 10 ώρες/εβδομάδα (σε 2 σχολεία) και μία θέση σε νηπιαγωγείο

·Για καθηγητές/τριες που θα διδάξουν τουλάχιστον 5 ώρες/εβδομάδα (σε 2 σχολεία) το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας

·Για καθηγητή/τρια Γαλλικών για 1 ώρα/ εβδομάδα

·Για καθηγητή/τρια Γερμανικών για 2 ώρες/εβδομάδα

·Για Θεολόγο για 5ώρες/ εβδομάδα για 1 σχολείο

Γράφουμε τουλάχιστον γιατί 2 διευθυντές σχολικών μονάδων αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τα κενά.

Παρακαλούμε να φροντίσετε προσωπικά για την επίλυση των παραπάνω ανοιχτών θεμάτων, παρόλο που γνωρίζουμε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι οι συνέπειες των κατευθύνσεων και των επιλογών που και εσείς έχετε συμφωνήσει. Όπως ήδη γνωρίζετε κατά την δεύτερη φάση τοποθέτησης αναπληρωτών τοποθετήθηκαν στα σχολεία της πόλης μας, εκπαιδευτικοί που κάλυψαν κενά 650ωρών/εβδομάδα (συνολικά στον 1 μήνα λειτουργίας με αυτά τα κενά είχαμε 2600 χαμένες διδακτικές ώρες) στην πρωτοβάθμια και 669 ωρών/εβδομάδα (στον έναν μήνα 2676 χαμένες διδακτικές ώρες) στην Δευτεροβάθμια και παρόλα αυτά υπάρχουν τα παραπάνω κενά. Σε όλα τα παραπάνω δεν αναφέρουμε τη μη τοποθέτηση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, που και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.

Εμείς οι γονείς των μαθητών του Δήμου Πετρούπολης είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Διεκδικούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή, σύγχρονα, καθαρά σχολεία με όλους τους εκπαιδευτικούς στην θέση τους από την πρώτη ημέρα.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

επιμορφωτικη εκδηλωση
ΠΔΕ Αττικής: Επιμορφωτική εκδήλωση «Διαχείριση σχολικής τάξης»
Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 Απριλίου και απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης
ΠΔΕ Αττικής: Επιμορφωτική εκδήλωση «Διαχείριση σχολικής τάξης»
ΤΣΙΠΡΑΣ
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας, στην Καλαμάτα
Τσίπρας: Προανήγγειλε 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών-Διπλασιασμός της χρηματοδότησης-Αύξηση του αριθμού των εισακτέων
Κίνηση-για-την-αλλαγή-στην-Μαθηματική-Εκπαίδευση
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)
Η Κίνηση  για  την  Αλλαγή  στην  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  καλεί τους μαθηματικούς να ενισχύσουν με την ψήφο τους τους υποψήφιους της Κίνησης
Αύριο Κυριακή οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ)