Νίκη Κεραμέως
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Συνέντευξη Κεραμέως: Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός στο σχολείο της 12χρονης που βιάστηκε στα Σεπόλια για στήριξη της ίδιας και της οικογένειας

Κενά στα σχολεία; Ποια κενά; 

Ολα καλά πάνε στα σχολεία της χώρας, δήλωσε με άλλα λόγια σήμερα η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο REALFm, ενώ για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αποκάλυψε ότι η ίδια επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου της και έστειλε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για να στηρίξουν την ίδια και την οικογένειά της.

Οταν η υπουργός ρωτήθηκε για τα κενά που επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, απέφυγε την ερώτηση απαντώντας ότι  εαν υπαρχει κάποιο θεμα διαχείρισης σε καποια σχολική μονάδα, να το στείλουν οι διευθυντές ώστε να το δει προσωπικά και συνέχισε με τη γνωστή προπαγάνδα:

Η γενική εικόνα είναι ότι εχουμε τη μεγαλύτερη στελέχωση τα τελευταια χρόνια, με 25.000 διορισμούς μετα απο 12 ολόκληρα χρόνια, πάνω απο 40.000 αναπληρωτές, με τις περισσοτερες παράλληλες στηρίξεις. Αν υπάρχει κάποιο θέμα με καποιον διευθυντή να το στείλετε να το δω προσωπικά. Επίσης το Ολοήμερο στις 5.30 είναι ανάσα για εργαζόμενους γονείς, άρα έχουμε απτά δείγματα ουσιαστικής στηριξης οικογενειας και αναβάθμισης των σχολείων. Τη χρονιά αυτή προγραμματίζονται επίσης και οι διαδραστικοι πίνακες που θα αλλάξουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ είναι καθ' οδον 177.000 σετ ρομποτικης.

Λέτε δηλαδή οτι έχουν καλυφθεί;

Να το δουμε αν υπάρχει κάποιο θεμα διαχείρισης σε κάποια σχολική μονάδα. Η γενική εικόνα είναι ότι εχουμε τη μεγαλύτερη στελεχωση τα τελευταια χρόνια

Τα σχολεία είναι έτοιμα για το αναμενόμενο νέο κύμα κορονοϊού;

Η κ.Κεραμέως απάντησε ότι «από τον  Μάρτιο 2020, συνεργαζόμαστε στενά με επιτροπή των ειδικών και το Υπουργείο Υγείας και παρακολουθούμε εξέλιξη. Και στο παρελθόν αποδείχθηκε ότι τα σχολεία λειτουργησαν κανονικά παρα τις Κασάνδρες. Παρακολουθουμε στενά την πανδημία, αλλά οι ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν υπαρχει λόγος ανησυχίας».

«Αναβαθμίζουμε τις φοιτητικές εστίες»

Για τις φοιτητικες εστίες και όσα συνεβησαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, είπε ότι η κυβέρνηση κινείται σε 3 κατευθύνσεις. Αναβάθμιση υφιστάμενων και τέλος στην ανομία δεκαετιών. Η επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πανεπιστημιουπολη εγινε πράξη χάρη στη ρύθμιση ασύλου που περασε το ΥΠΑΙΘ τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Πριν δε μπορούσε, υπηρχαν προσκόμματα να μπορούν οι αρχες να κανουν τη δουλειά ρτους. Ετσι εγινε η επέμβαση και σε αυτή την περίπτωση και στο Βιολογικλό του ΑΠΘ και σε δεκάδες καταλήψεις που μπήκε τέλος. Εχουν κατατεθεί μελετες για εξ ολοκήρου ανακαίνιση της εστίας του ΕΜΠ, έργο που υπερβαίνει τα 24 εκ ευρώ. Δεύτερος άξονας ότι δρομολογούνται νεες φοιτητικές εστίες, έχουν ήδη δρομολογηθεί 8.150 νεες κλίνες σε 5 ΑΕΙ, Δ.Αττικης, Κρητη, Θεσσαλία, Θράκη, Δ.Μακεδονία. Η τρίτη είναι το φοιτητικο στεγαστικο επίδομα που αυξάνεται και μάλιστα αναδρομικά σε 1500 ευρώ -και 2000 αν συγκατοικούν οι φοιτητές.

Αναδρομικά για την περυσινή χρονιά το αυξημένο το φοιτητικό επίδομα

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η πληρωμή για την προηγούμενη ακαδημαική χρονιά. Το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα θα πληρωθεί τώρα προσαυξημένο κατα 50% για την προηγουμενη χρονιά. Δίνουμε δηλαδή αναδρομικότητα , ενώ πάει και στα 2000 σε περίπτωση συγκατοίκησης. Επισης στα 3 ακριτικά πανεπιστήμια (Αιγαίου, Θράκης και Δ.Μακεδονίας) εχουμε αυξήσει και τα εισοδηματικα ορια για να ενισχύσουμε τους φοιτούντες.

Για τα αμερικανικά ΑΕΙ που έρχονται στην χώρα:

Ερχονται 30 κορυφαία αμερικανικά ΑΕΙ όπως Γέιλ, Χάρβαρντ, Κολάμπια, Τζον Χόπκινς το Νοέμβριο, για να συνάψουν συνεργασίες με ελληνικά ΑΕΙ. Πχ το ΕΜΠ ξεκιναει διπλο πρόγραμμα σπουδών με Κολάμπια. Ετσι ένας φοιτητής θα πάρει πτυχίο απο το Μετσόβιο στα 4 ετη και να παει για πέμπτο χρόνο στο Κολάμπια και να φύγει με 2 πτυχία. (σ.σ. δεν ξέρει η υπουργός ότι στο ΕΜΠ οι σπουδές είναι 5ετείς, ή μήπως εννοεί ότι το 5ο έτος θα γίνεται στο εξωτερικό; Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα;)

Επίσης οι συνέργειες βαζουν τη χώρα μας πιο βαθιά στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη. Η αποστολή των αμερικανικών ΑΕΙ ειναι η μεγαλύτερη εδώ και πανω απο 100 χρόνια που γίνονται τέτοιες διεθνείς διμερείς συνεργασίες, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στηνΕελλαδα, για αγγλοφωνα προγραμματα, καλοκαιρινα, κοινα πτυχία, διπλα πτυχία, κλπ. Η χώρα μπαινει δυναμικα στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Ποιος έχει όμως δυνατότητα και χρηματα να παει στο Γειλ; Μπορεί ο Έλληνας φοιτητής μεσαίας και χαμηλής ταξης να το αντέξει;

Οταν ερχεται το Γειλ με κορυφαίους καθηγητές να συνεργαστεί, ποιος ωφελείται; Στην Αθηνα θα ερθουν, ο φοιτητής του ΕΚΠΑ οφελείται που ερχεται το Γειλ στην Αθηνα. Ολα αυτά συνεπαγονται και πολύ σημαντικά έσοδα. Σημερα εχουμε 2 αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές σε ΑΠΘ και ΕΚΠΑ,  με φοιτητές από όλο τον κόσμο που πληρώνουν διδακτρα. Μόνο στην Ιατρική ΑΠΘ και μόνο από την πρώτη φουρνιά, τα έσοδα για ΑΠΘ θα υπερβουν τα 3 εκ ευρω, δεν τα θέλουμε;

Για το βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό: Μπορει το σχολείο να λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας των παιδιών;

Δεν νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος να μη του προκαλούν αισθήματα φρίκης, αγανάκτησης, οργής αυτά που καταγγέλθηκαν. Πως να αισθάνεται ο γονιός που το παιδί του εχει υποστεί τέτοια αδιανόητη βια; Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με ποινές που η ΝΔ εχει αυξήσει, προβλέπονται εως και ισόβια που δεν προβλέπονταν πριν. Ηρθαμε σε επαφή με διευθυντή του σχολείου που φοιτά το κορίτσι ουρτως ωστε να υπάρχει ενισχυμένη παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικων λειτουργών στο παιδί και στο περιβάλλον του. Εχουμε μιλήσει και με τον διευθυντή και φροντισαμε να ενισχυθεί το σχολείο για να στηριχτεί το κορίτσι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία