Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Η ΔΑΚΕ της ΕΛΜΕ Λάρισας αποχώρησε για να μην ψηφίσει εναντίον
Οχι στις ηλεκτρονικές εκλογές από την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λάρισας -πλην ΔΑΚΕ

Με την αποχώρηση της ΔΑΚΕ, προκειμένου να μην δηλώσει αντίθετη με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σημαδεύτηκε η συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Λάρισας για το ζήτημα.

Μετά από την αποχώρηση, η πλειοψηφία των παρατάξεων του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας (5 από τα 9 μέλη) δήλωσε αντίθετη με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ, να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το ΠΔ 1/2003.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πλειοψηφίας 

Όχι στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία που επιχειρεί να στήσει το ΥΠΑΙΘ!

Να πραγματοποιηθούν δια ζώσης οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, το ΥΠΑΙΘ, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για τους αιρετούς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Την ώρα που όλες οι δραστηριότητες είναι «ανοιχτές», την ώρα που στα σχολεία δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, την ώρα που στο σύνολο σχεδόν των Υπουργείων (βλ. Δήμους) οι αντίστοιχες εκλογές πραγματοποιούνται δια ζώσης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να βάλει με αυτόν τον τρόπο σε μόνιμη «καραντίνα» τη συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και τον διάλογο. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο υποκριτική ήταν το 2020 η αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επιλογή την οποία καταδίκασαν σε ποσοστό 95% οι εκπαιδευτικοί.

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται χωρίς τέλος από την Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση. Θέλουν εκλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, πλήρως διαβλητές και ελεγχόμενες. Τα υπόλοιπα περί διασφάλισης της ανωνυμίας και του αδιάβλητου είναι τουλάχιστον αστεία. Ειδικά μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις, για την ύπαρξη ενός πολυδαίδαλου μηχανισμού φακελώματος, καταγραφής και ελέγχου από το κράτος και τους μηχανισμούς του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση του απορρήτου από όλους όσους το έκαναν κουρελόχαρτο.

H πλειοψηφία των παρατάξεων του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας είναι αντίθετη με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ, να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το ΠΔ 1/2003.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, όπως και το 2020, να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης. Να καλέσουν συντεταγμένα τον κλάδο να γυρίσει την πλάτη στα σχέδια της κ. Κεραμέως. Να δώσουν, αυτή την φορά, ένα ακόμα μάθημα στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, να εκλέξουν με δικές τους διαδικασίες, με κάλπες και δια ζώσης εκλογές, ανεξάρτητα από το ΥΠΑΙΘ, τους αιρετούς εκπροσώπους τους, να απαιτήσουν αυτοί να οριστούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ταυτόχρονα, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όπως και το 2020, να απέχουν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές του ΥΠΑΙΘ.

Η ανακοίνωση ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ (5 από τους 9) και αποχώρησε η ΔΑΚΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Αίτημα των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης για εξομοίωση πτυχίων και μόνιμους διορισμούς
Ανοιχτή επιστολή προς τη Σοφία Ζαχαράκη – «Ωρομίσθιο ένδειας 6,5 ευρώ» και ακαδημαϊκή υποβάθμιση καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Αίτημα των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης για εξομοίωση πτυχίων και μόνιμους διορισμούς
βουλιαγμένη
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Συγκλονίζουν τα πλάνα από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια – Το Σάββατο η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού
Θρίλερ στη Βουλιαγμένη: Η κάμερα του 34χρονου δύτη κατέγραψε σε βίντεο τον θάνατό του
Ο Συνήγορος του Πολίτη, λογότυπο
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Επίσημο έγγραφο προς το ΙΕΠ για καθολική επαναφορά του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης
Συνήγορος του Πολίτη: Ζητά την επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
ακίνητα
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα
Πώς ο ΕΝΦΙΑ αποκάλυψε την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων - Τι δείχνουν τα στοιχεία
Ακίνητα: Στα 782 δισ. η περιουσία των Ελλήνων – Ποιες περιοχές «κολυμπούν» στο χρήμα