epidoma paidiou
Πώς να συμπληρώσετε την υπεύθυνη δήλωση για την καταβολή οικογενειακού επιδόματος

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης οικογενειακής κατάστασης προκειμένου να λάβουν οι εκπαιδευτικοί που το δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα, δημοσιοποίησε σήμερα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης.

Οι οδηγίες ωστόσο αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς. Αναλυτικά:

Ποιοι πρέπει να τη συμπληρώσουν

1. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στη ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (σ.σ. η σε άλλες διευθύνσεις) με τέκνα , που δικαιούνται το οικογενειακό επίδομα

2. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά με αναπηρία και δεν έχουν υποβάλλει βεβαίωση ΚΕΠΑ σε ισχύ.

4. Οι νέοι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί του νομού μας.

3. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση στη ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ που έχουν οποιαδήποτε μεταβολή στην οικογενειακή τους κατάσταση.

Το επίδομα τέκνων χορηγείται:

  1. Για άγαμα τέκνα μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους ή 19ου αν φοιτούν στη Β/θμια Εκπαίδευση. (βεβαίωση φοίτησης απαιτείται μόνον αν τα τέκνα είναι πάνω από 18 ετών)

  2. Για τέκνα που φοιτούν σε οποιοδήποτε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ΑΕΙ, ΙΕΚ, Κολέγια μεταπτυχιακά προγράμματα, (σε ιδρύματα δημόσια, ιδιωτικά, ημεδαπής ή αλλοδαπής) ανάλογα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα της Σχολής στην οποία φοιτούν και όχι πάνω από τα 24 έτη .

  3. Το επίδομα δεν χορηγείται σε υπάλληλο με τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου.

  4. Σε περίπτωση αδυναμίας άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος του τέκνου, λόγω αναπηρίας (σωματικής ή πνευματικής) ποσοστού 50% τουλάχιστον, η οικογενειακή παροχή καταβάλλεται επ΄ αόριστον, ανεξάρτητα αν στην οικογένεια ή στο παιδί χορηγείται παροχή ή βοήθημα από οποιοδήποτε Δημόσιο Οργανισμό. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται βεβαίωση ΚΕΠΑ σε ισχύ.

Δικαιολογητικά

Βεβαιώσεις εγγραφής -φοίτησης για νέες εγγραφές ή αλλαγή σχολής φοίτησης

Για όσους δεν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή τους κατάσταση μετά την τελευταία υποβολή του Πιστοποιητικού Οικογενειακής Καταστασής δεν χρειάζεται να το ξαναυποβάλλουν, ούτε βεβαιώσεις φοίτησης εάν δεν έχει γίνει αλλαγή σχολής φοίτησης

Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων, στα οποία αποστέλλεται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται να λάβουν γνώση ενυπόγραφα ή με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο όλοι οι υπάλληλοι.

Οι Δ/ντές-ντριες των σχολικών μονάδων ΔΕ Ηρακλείου παρακαλούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένες τις υπεύθυνες δηλώσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου τους, έως την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Επισημαίνουμε ότι οι βεβαιώσεις φοίτησης από ιδρύματα του εξωτερικού (και της Κύπρου) πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα APOSTILLE (που χορηγείται από το κράτος φοίτησης) και στη συνέχεια αφού μεταφραστούν στην ελληνική να επισυναφθούν στην υπεύθυνη δήλωση.

 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (σχ.έτος2022-2023)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

empesos_gimnasio
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της
Η μαθήτρια τραυματίσθηκε και αμέσως διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.
Στον εισαγγελέα η νεαρή που μπήκε σε Γυμνάσιο και χτύπησε συμμαθήτρια του αδελφού της
teacher
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»
Ομάδα Πειραματόζωων Εκπαιδευτικών: Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και όχι ατομικοί φάκελοι επιδόσεων και αποδόσεων και μηχανές κέρδους
«Και οι δάσκαλοι τι χρειάζονται σε αυτούς τους μικρόψυχους καιρούς;»