συναυλια-απθ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου αντιφασιστική συναυλία στις 21.00 στο κυλικείο της Πολυτεχνική Σχολής του ΑΠΘ.

Με σύνθημα «Έξω οι ναζί από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας!» οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στη συναυλία, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας να έχει καταδικάσει στη συνείδησή της την εγκληματική Χ.Α. και να έστειλε τον ηγετικό πυρήνα της στη φυλακή, όμως παραμένει υπόθεση του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος να μην επιτρέψει να ξαναβγούνε από τις τρύπες τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

αφισα

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Στις 7/10 συμπληρώνονται 2 χρόνια από εκείνη την μέρα που έξω από το Εφετείο χιλιάδες λαού διαδήλωναν, φωνάζοντας με μια φωνή να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση που συναντήθηκαν τα εργατικά σωματεία, φοιτητές, οι γονείς και οι φίλοι του Παύλου, οι μετανάστες αλιεργάτες που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις, όπως και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και άλλοι εργαζόμενοι, οι δικηγόροι που επί χρόνια ολόκληρα που κράτησε η δίκη ήταν εκεί καθημερινά για να αναδείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και αυτό πηγάζει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας να έχει καταδικάσει στη συνείδησή της την εγκληματική Χ.Α. και να έστειλε τον ηγετικό πυρήνα της στη φυλακή, όμως παραμένει υπόθεση του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος να μην επιτρέψει να ξαναβγούνε από τις τρύπες τους. Οι επιθέσεις σε μαθητές και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα χρόνο αποδεικνύουν πως η ναζιστική ιδεολογία οπλίζει ξανά τα χέρια των φασιστοειδών για να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται. Η αποφυλάκιση καταδικασμένων χρυσαυγιτών, τα χειροκροτήματα μέσα στη Βουλή για το νεοναζιστικό τάγμα του Αζόφ επιβεβαιώνουν ότι το κράτος και οι κυβερνήσεις ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξεριζώσουν τους φασίστες. 

Είναι χαρακτηριστικό πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν όλοι τους στα "μαλακά" και αρκετοί από αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν πριν καν χρονίσουν στη φυλακή.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο ρόλος τέτοιων ομάδων είναι γνωστός! Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, μπράβοι επιχειρηματικών συμφερόντων που τους θρέφουν και τους χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές,  να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να βάλουν εμπόδιο στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία με απρόβλεπτες διαστάσεις. 

Έξω οι ναζί από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας! Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν την Παρασκευή 7.10 στην αντιφασιστική συναυλία στις 21.00 στο κυλικείο της Πολυτεχνική Σχολής του ΑΠΘ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πανελλαδικές 2026 - ΕΠΑΛ: Το μπάσκετ ως «μοντέλο ζωής» και τα εφόδια των νέων σε έναν κόσμο που αλλάζει το θέμα της Έκθεσης
Θέμα Έκθεσης ΕΠΑΛ 2026: Οι νέοι, τα όνειρα και τα απαραίτητα εφόδια σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Ulrich Marzolph .jpg
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας αναγορεύθηκε την Πέμπτη 28 Μαΐου ο διακεκριμένος μελετητής της λαϊκής λογοτεχνίας και...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αναγόρευσε τον Καθηγητή Ulrich Marzolph σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής