chat_bot_viber_alfavita
Το Viber και το Alfavita διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ δασκάλων, μαθητών και γονέων εκτός τάξης μέσω συνομιλιών στην εφαρμογή

Παρόλο που τα μέτρα κατά της πανδημίας είναι πια παρελθόν, η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει προλάβει να μεταμορφώσει το εκπαιδευτικό τοπίο,  γνωρίζοντας την τεχνολογία αιχμής και εισάγοντας νέες διαδικασίες σε όλους τους συμμετέχοντες στη σχολική διαδικασία.

Για να βοηθήσουν τον εκπαιδευτικό τομέα σε αυτή τη διαρκή του εξέλιξη και να τον ωθήσουν να υιοθετήσει τις ψηφιακές καινοτομίες, συνδυάζοντας τις βέλτιστες πρακτικές τόσο της διαδικτυακής όσο και της offline εκπαίδευσης με αποτελεσματικό, ασφαλή  τρόπο και εύκολη πρόσβαση, το Viber και το Alfavita δημιούργησαν ένα chatbot που στοχεύει στη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ δασκάλων, μαθητών και γονέων, μέσω συνομιλιών μέσα στην εφαρμογή. 

Το chatbot θα βελτιώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με περιεχόμενο - Αναμένουμε τις ιδέες σας στο [email protected]

Η αποτελεσματική επικοινωνία στο ψηφιακό περιβάλλον είναι μια σύνθετη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που έχουν και τον κύριο ρόλο στη διευκόλυνση της διαδικασίας αυτής:

chat_bot_viber_alfavita

Σχεδιάζουν τη μαθησιακή διαδικασία, δημιουργώντας ψηφιακό περιεχόμενο και χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους διδασκαλίας για τη διαχείριση της διαδραστικής επικοινωνίας με τους μαθητές και τους γονείς, την αύξηση των κινήτρων των μαθητών και την επίτευξη των επιθυμητών μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Το chatbot και το δωρεάν υλικό που το συνοδεύει δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους δασκάλους και τους γονείς, αλλά και τους μαθητές, να αποκτήσουν την πιο γόνιμη εμπειρία υβριδικής μάθησης. Δείχνει πώς να αναζητήσετε εναλλακτικές μεθόδους παροχής κινήτρων για μάθηση, να θέτετε στόχους για τους μαθητές, να δίνετε γόνιμα σχόλια, σαφείς οδηγίες και καλά δομημένο υλικό για τις συνήθεις δραστηριότητές τους μέσα στην τάξη. Το chatbot στοχεύει επίσης να βοηθήσει τους γονείς στον τρόπο υποστήριξης των παιδιών τους με εργασίες για το σπίτι, καθώς και δομημένη επικοινωνία με δασκάλους και άλλους γονείς.

Στο chatbot, θα βρείτε διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο, τεστ και χρήσιμες συμβουλές που μπορεί κανείς να κατεβάσει ή να τα μετατρέψει σε στιγμιότυπα οθόνης. Εκτός από την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, το chatbot θα ενημερώνει επίσης τους δασκάλους για χρήσιμα νέα και άλλες πληροφορίες από το Alfavita.

«Το Viber έχει γίνει ένα από τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να βοηθήσουμε χιλιάδες δασκάλους, μαθητές και γονείς να αποκτήσουν μια ομαλή εμπειρία και να υιοθετήσουν επιτυχώς μικτούς τύπους μάθησης για να φτάσουν στο μέγιστη παραγωγικότητα της διαδικασίας αυτής. Αυτό το μάθημα είναι ένα από τα πολλά βήματα που κάνει το Viber για να υποστηρίξει την κοινότητα», δήλωσε ο Atanas Raykov, Senior Director Growth, Top Markets της Rakuten Viber.

Αποκτήστε πρόσβαση στο chatboτ εδώ

Αυτοκόλλητα για την επιστροφή στο σχολείο

Επιπλέον, για να βελτιώσετε τη συνομιλία σας, το Viber προσφέρει δύο συλλογές αυτοκόλλητων με σχολική θεματική για μαθητές και γονείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

floratos_emmanouil
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως Τακτικό Μέλος της τον Εμμανουήλ Φλωράτο Ομότιμο Καθηγητή Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο Ομότιμος Καθηγητή Φυσικής Εμμανουήλ Φλωράτος
κιβωτός του κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
Νέα κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που είχε κατηγορήσει στέλεχος της ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
bjcem
Εκδήλωση BJCEM: Ανάδειξη ερευνητικών εργασιών 50 συμμετεχόντων
Συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM
Εκδήλωση BJCEM: Ανάδειξη ερευνητικών εργασιών 50 συμμετεχόντων
xamogelo tou paidiou
Χαμόγελο του Παιδιού: Βazaars με Χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα
Τα Χριστουγεννιάτικα Βazaars διοργανώνονται με σκοπό την ενίσχυση του Οργανισμού, των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του και τη στήριξη των ...
Χαμόγελο του Παιδιού: Βazaars με Χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα