Thumbnail
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητές και φοιτήτριες που διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Σαμπίνα Κουρίζι, απευθύνοντας έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο να βοηθήσει να «αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς, το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό για τους φοιτητές, ανοιχτό για Αύρα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ που στρατοπεδεύουν εντός του ΑΠΘ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε ψήφισμα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Η Πόλη Ανάποδα», το οποίο μετά από συζήτηση δεν εγκρίθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο