Thumbnail
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητές και φοιτήτριες που διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε το μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιστορίας - Αρχαιολογίας, Σαμπίνα Κουρίζι, απευθύνοντας έκκληση στο δημοτικό συμβούλιο να βοηθήσει να «αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς, το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό για τους φοιτητές, ανοιχτό για Αύρα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ που στρατοπεδεύουν εντός του ΑΠΘ».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε ψήφισμα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Η Πόλη Ανάποδα», το οποίο μετά από συζήτηση δεν εγκρίθηκε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
Βίζα σε δύο χρόνια και πρεσβείες που απορρίπτουν υποψηφίους: Τα ανυπέρβλητα εμπόδια που μετατρέπουν την εξωστρέφεια των ΑΕΙ σε «κλειστό κλαμπ»
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
education 1280
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί ασκούν κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες και ζητά ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία