Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους 56χρονος εκπαιδευτικός που κατείχε χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο εκπαιδευτικός που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία - Ισχυρίστηκε ότι αναζητούσε στο Διαδίκτυο υλικό που συνδέεται με την Τέχνη, ενώ κατείχε περίπου 10.000 φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 56χρονος εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης που συνελήφθη με την κατηγορία ότι κατείχε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος -όπως έγινε γνωστό- αρνήθηκε την εις βάρος του απαγγελθείσα πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι «κατέβαζε» σωρηδόν αρχεία από το Διαδίκτυο κι ανάμεσα σε αυτά βρέθηκε και το επίμαχο πορνογραφικό υλικό. «Δεν γνώριζα το περιεχόμενο, δεν το διαμοίρασα με άλλους χρήστες και πολλά από τα αρχεία ουδέποτε τα άνοιξα», είπε -κατά πληροφορίες- στον ανακριτή, τονίζοντας ότι είναι «θαυμαστής της Τέχνης» και αναζητούσε στο Διαδίκτυο υλικό που συνδέεται με την Τέχνη.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Είχε προηγηθεί έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν από σκληρό δίσκο και ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης (usb) συνολικά περί τα 10.000 αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αρχεία περιελάμβαναν φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα, νεότερα των 15 ετών.

Ο 56χρονος μετήχθη το πρωί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τον παρέπεμψε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε χωρίς να ζητήσει προθεσμία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ένταση στον Βόλο: Φοιτητές εισέβαλαν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Εικόνες)
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο
Καταδίκη της παρεμπόδισης φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καταδικάζει τη βίαιη παρεμπόδιση της φοιτητικής εκδήλωσης στον Βόλο
ανακληση
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
Στο μικροσκόπιο δύο προϊόντα γνωστής εταιρείας καλλυντικών λόγω χημικής ουσίας που συνδέεται με κινδύνους για την υγεία
Ανάκληση γνωστών βερνικιών νυχιών στην Ευρώπη – Περιέχουν απαγορευμένη ουσία και πωλούνται και στην Ελλάδα
εισαγωγη
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας
Έως τις 2 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων – Δωρεάν φοίτηση, μεταφορά και ολοκληρωμένη μουσική και γενική παιδεία για τους μαθητές
Περίοδος αιτήσεων για την εισαγωγή στην α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας