sxedio
Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης

Εγκύκλιο με οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος Αρχιτεκτονικό Σχέδιο των ΕΠΑΛ, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:

• Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων ανάλογων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, περίπου σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.), καθώς και μεγεθυντικό φακό.

Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), κομπιουτεράκια και μοιρογνωμόνιο.

Δείτε όλες τις οδηγίες

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Που θα ανέβουν οι βάσεις

«Απογείωση» στις Πανελλαδικές: Η επιλοχίας των Απάτσι με 19.360 μόρια ανοίγει φτερά για το Πανεπιστήμιο

Μηχανογραφικό 2025: Αυτός είναι ο χάρτης των αντιστοιχιών για 96 Τμήματα - Οι μεγάλες αλλαγές

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diakopes leukada.jpg
Η Λευκάδα έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα- Προς ολοκλήρωση η σύνδεση με Άκτιο και Ιόνια Οδό
Ξεκινά ξανά η κατασκευή της οδικής σύνδεσης Λευκάδας – Δυτικού Άξονα: Νέο κεφάλαιο για την προσβασιμότητα και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού
Η Λευκάδα έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα- Προς ολοκλήρωση η σύνδεση με Άκτιο και Ιόνια Οδό