άνθρωπος, εργαστήριο

Το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απονομή του τίτλου “Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Βιοηθική” (MSc in Bioethics). 

Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Ιατρικής είναι η καλλιέργεια και η συστηματική προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας στο πεδίο της Βιοηθικής επιστήμης. Παρέχεται εκπαίδευση και εξειδικευμένη γνώση για τις διαστάσεις των επί μέρους προβληματικών, οι οποίες συνδέονται με την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, τη βιοϊατρική έρευνα και τις βιοτεχνολογικές εφαρμογές, με στόχο την παραγωγή ακαδημαϊκού έργου σ’ αυτούς τους τομείς. 

Δίνεται η δυνατότητα  εξειδίκευσης  και δημιουργίας προοπτικών των επιστημόνων για την στελέχωση επιτροπών Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας σε κρατικούς, αλλά και ιδιωτικούς Φορείς και Ιδρύματα, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με την εγκυρότητα του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ και με διακεκριμένους ομιλητές, επιστήμονες με εμπειρία στη βιοηθική επιστήμη, από τον ακαδημαϊκό χώρο της χώρας άλλα και της αλλοδαπής, δημιουργήθηκε ένα προσεκτικά μελετημένο πρόγραμμα μαθημάτων και διαλέξεων. 

Η κύρια γλώσσα της διδασκαλίας και εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας στο Π.Μ.Σ. είναι η Ελληνική, ενώ δύναται μέρος των διαλέξεων να γίνεται από αλλοδαπούς ομιλητές στην αγγλική.

Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει: 

∙Βιοηθική και νομικοί προβληματισμοί 

∙Αναπαραγωγική αυτονομία και ηθική ευθύνη 

∙Βιοηθική και δικαίωμα της προσωπικότητας

∙Ηθικά διλήμματα στην Ιατρική πράξη 

∙Ηθικό-δεοντολογικές και Θεολογικές προσεγγίσεις 

∙Ηθική φιλοσοφία και νέα Ιατρική

∙Βιοηθική και Ιατρική Διαμεσολάβηση 

∙Βιολογικά επιτεύγματα και Βιοηθική 

∙Ιατρικό Δίκαιο, Ιατρική Δεοντολογία και Βιοηθική

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Σχολών Επιστημών Υγείας, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Θεολογίας Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών  ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ).

Επίσης, δεκτοί γίνονται Πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών πανεπιστημιακώνιδρυμάτων της αλλοδαπής, Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ) και πτυχιούχοι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής, εφόσον το αντικείμενο των προπτυχιακών σπουδών τους παρουσιάζει συνάφεια με το αντικείμενοτου μεταπτυχιακού. 

Τηλ επικοινωνίας:  25510 30548   

E-mail: [email protected]  

Ιστοσελίδα http://www.med.duth.gr/postgraduate/programs/ 
                                                                                                                                                                                                       
Αλεξανδρούπολη, Σεπτέμβριος  2022


Η Διευθύντρια & Επιστημονικά Υπεύθυνη  
του ΠΜΣ “ΒΙΟΗΘΙΚΗ’ 

Αλεξάνδρα Τσαρούχα 
Καθηγήτρια ΔΠΘ 


 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα