Ξεκινά την Πέμπτη 22/9 η έρευνα του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ με θέμα την αξιολόγηση 

Νέα έρευνα ξεκινά την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, το Κλαδικό Ινστιτούτο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, με θέμα την αξιολόγηση

Η Ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως έχει καταστήσει σαφές πως η ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη διατύπωση ενός λιτού, σαφούς, ενιαίου (δημόσιου & ιδιωτικού τομέα) και με όραμα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκπαίδευση. 

«Ένα σύστημα διασφάλισης της ποιότητας, που μπορεί να ενημερώνει, να εκπαιδεύει, να επιμορφώνει, να εξειδικεύει το πρόβλημα, να επικουρεί και να εντοπίζει νέες ανάγκες και νέα προβλήματα, είναι σήμερα –περισσότερο από ποτέ- αναγκαίο. Η παρούσα κρίση, οικονομική, πολιτική, έντονα κοινωνική, αναδεικνύει νέες ανισότητες που διευρύνουν τις προϋπάρχουσες και τελματώνουν ένα ήδη μη καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δείτε τις πρόσφατες έρευνες που ολοκλήρωσε η ΟΙΕΛΕ:

•    Το προφίλ του Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού
•    Το φαινόμενο του Big Quit στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: 

Ξεκινά σήμερα η έρευνα του Κλαδικού Ινστιτούτου της ΟΙΕΛΕ με θέμα την αξιολόγηση. 

Το Κλαδικό Ινστιτούτο της ΟΙΕΛΕ ξεκινά σήμερα την νέα έρευνά του με θέμα την αξιολόγηση.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας έχει διαχρονικά καταστήσει σαφές ότι η ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη διατύπωση ενός λιτού, σαφούς, ενιαίου (δημόσιου & ιδιωτικού τομέα) και με όραμα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκπαίδευση. Η επιδιωκόμενη ποιότητα, ωστόσο, δεν μπορεί να κατατίθεται μόνο ως πρόθεση, αλλά πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ένα σύστημα διασφάλισης της ποιότητας, που μπορεί να ενημερώνει, να εκπαιδεύει, να επιμορφώνει, να εξειδικεύει το πρόβλημα, να επικουρεί και να εντοπίζει νέες ανάγκες και νέα προβλήματα, είναι σήμερα –περισσότερο από ποτέ- αναγκαίο. Η παρούσα κρίση, οικονομική, πολιτική, έντονα κοινωνική, αναδεικνύει νέες ανισότητες που διευρύνουν τις προϋπάρχουσες και τελματώνουν ένα ήδη μη καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ΟΙΕΛΕ όλα αυτά τα έχει πει, τα έχει τεκμηριώσει, και τα έχει εξηγήσει σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Δυστυχώς συχνά σε ώτα μη ακουόντων. Γι’ αυτό ανοίγουμε τους διαύλους της επικοινωνίας με τον κλάδο μας και με την κοινωνία, ώστε με τη συστηματική μας παρέμβαση να διασφαλίσουμε πλήρως το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Η έρευνα που σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Όπως και οι πρόσφατες:

•    το προφίλ του Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού,
•    το φαινόμενο του Big Quit στην Ιδιωτική Εκπαίδευση,

έτσι και η έρευνα για την αξιολόγηση φιλοδοξούμε να αποτελέσει μία ουσιαστική καταγραφή των απόψεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θα βοηθήσει στη διαμόρφωση των θέσεων της ΟΙΕΛΕ και στη διατύπωση προτάσεων για το δημόσιο διάλογο. Είναι απόφασή μας οι κύριες θέσεις της Ομοσπονδίας να προκύπτουν μέσα την επιστημονική έρευνα και μέσα από τον γόνιμο, ουσιαστικό διάλογο με τον κλάδο. Ο συνδικαλισμός του αύριο είναι ο συνδικαλισμός της γνώσης που εγγυάται τη θωράκιση των προτάσεων και των αιτημάτων τω εργαζόμενων με αξιοπιστία. 

Η έρευνα πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Google Forms, είναι ανώνυμη και θεωρούμε ότι είναι αναλυτική σε σχέση με τα ερωτήματα που θέτει. 
Παρακαλούμε τους συναδέλφους για την υπομονή τους, αλλά το κρίσιμο αυτό θέμα δεν ήταν δυνατόν να περιοριστεί σε λιγότερα ερωτήματα και παραμέτρους.
Η έρευνα θα παραμείνει «ανοιχτή» μέχρι το τέλος του έτους και στις αρχές του 2023 θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματά της.

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι εδώ.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mpofiliou-natasa
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»
«Αλλά αυτοί είστε» που θα έλεγε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Τι απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια στον απόηχο των πικρόχολων σχολίων...
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»