Προσλήψεις αναπληρωτών: Ποιος Δήμος παρέχει δωρεάν στέγαση και σίτιση;
Η απόφαση αφορά την καταβολή επιδομάτων σε οκτώ εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων

Ο δήμος Δώριδος αποφάσισε την παράταση καταβολής των επιδομάτων για το σχολικό έτος 2022-2023 σε οκτώ εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Λιδωρικίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταση καταβολής των επιδομάτων αφορά 8 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Λιδωρικίου, που υπηρετούν ή θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε αυτές τα επόμενα 2 έτη, (2022 και 2023) ως ακολούθως:

1. παροχή δωρεάν στέγασης ποσού έως 200,00 € για συνολικό χρονικό διάστημα δύο ετών, ήτοι 2022-2023.

2. Παροχή δωρεάν σίτισης ποσού έως 150,00 € για συνολικό χρονικό διάστημα δύο ετών, ήτοι 2022-2023.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις νόμου που προβλέπει την παροχή των συγκεκριμένων επιδομάτων για περιοχές ορεινών Δήμων με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους, των οποίων τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων χαρακτηρίζονται ως ορεινές στο Μητρώο Δήμων, Κοινοτήτων και Οικισμών της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ το Λιδωρίκι έχει χαρακτηριστεί ως άγονη και προβληματική περιοχή (δυνάμει της με αριθμό Α2α/Γ.Π.οικ. 42875 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας [ΦΕΚ Β΄/1078/09.06.2015] και  του άρθρου 1 του Π. . 131/1987 [ΦΕΚ-73 Α΄]).

Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση του θέματος, τα 2 τελευταία χρόνια που παρέχονται από το Δήμο Δωρίδος τα επιδόματα ενοικίου και σίτισης, υπάρχει πληρότητα των θέσεων στις σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πιο πριν, όπου Εκπαιδευτικοί δεν αποδέχονταν τις θέσεις στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές, λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών.

Προϋποθέσεις 

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω επιδόματα, προϋποθέτουν την πραγματική υπηρεσία στις ανωτέρω θέσεις και δεν θα καταβάλλονται σε περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής (απόσπασης – μετακίνησης, απόλυσης, παραίτησης, μετάθεσης κλπ.) η οποία συνεπάγεται τη μη παροχή υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό στη θέση για την οποία έχει προβλεφθεί η χορήγηση επιδόματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης