foitites_panepistimiaki_astinomia
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | INTIME
Αναβάλλεται το αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο λόγω 24ωρης απεργίας των ΜΜΜ - Μεταφέρεται για την Τρίτη 27/9

Αναβάλλεται το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιούταν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς. 

Το φοιτητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στα Προπύλαια.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ, ενημερώνει πως «Λόγω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο, αντί για την Τετάρτη 21/9, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη στις 18:30 στα Προπύλαια», αναφέρεται στην νεότερη ενημέρωσή τους.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Παντείου, Τοπογράφων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ. 

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη και οι πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ αποφάσισαν από κοινού με τους συλλόγους των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΑΠΘ  δράσεις, μεταξύ των οποίων νέο συλλαλητήριο στην πόλη, την Πέμπτη 22-9-2022, 7:30, Πλατεία Αγίας Σοφίας και 24ωρη απεργία τη μέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 3-10-2022.

Ειδικότερα, στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας αναφέρουν: 

«Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ερχόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στις σχολές μας την πανεπιστημιακή αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, καταφέραμε να αποτρέψουμε την είσοδό της, κάνοντας ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν έχει θέση στη σχολή μας, δυναμώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα για τα δικαιώματά μας στις δωρεάν σπουδές, στην στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής. Για να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να "προστατέψει" το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Ως Φοιτητικός Σύλλογος καταδικάζουμε την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών το Σάββατο 17/9. Καταδικάζουμε, ακόμα, την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ την Παρασκευή 16/9 απέναντι σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φοιτητές δεν θα περάσει!

Στα δίκαια αιτήματά μας η κυβέρνηση απαντά με τις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για ελάχιστες νέες εστίες και μάλιστα με νοίκια σε ορισμένες πόλεις και την πενιχρή αύξηση του στεγαστικού επιδόματος κατά 41 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που η ακρίβεια θερίζει και τα νοίκια εκτοξεύονται.

Είμαστε αποφασισμένοι και δεν κάνουμε πίσω!

Δεν θα επιτρέψουμε να δίνονται 30 εκατομμύρια στην ΟΠΠΙ αντί για αναβάθμιση των υποδομών του Ιδρύματός μας, δωρεάν στέγαση, δωρεάν συγγράμματα, προσλήψεις καθηγητών. Αυτά είναι που λείπουν από τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιό μας και όχι η Αστυνομία!

Διεκδικούμε:

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Καμία σκέψη για εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στη σχολή μας.

Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών. Έκτακτο κρατικό κονδύλι για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του Πανεπιστημίου. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα, φοιτητικό internet. Κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων. Ούτε σκέψη για νοίκια στις εστίες.

Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα 300 ευρώ για όσους νοικιάζουν. Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων και κενά κτίρια του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους. Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη.

Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια. Μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα καύσιμα. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

peripoliko_62.jpg
Βέροια: Έψαχναν χρυσές λίρες σε διατηρητέο - Άνοιξαν τρύπα 24 μέτρων
Σύγχρονοι χρυσοθήρες που έσκαβαν σε βάθος 24 μέτρων αναζητώντας χρυσές λίρες - «Σκάβαμε όλη τη μέρα. Από τις 6 το πρωί έως τις 8 το βράδυ»»
Βέροια: Έψαχναν χρυσές λίρες σε διατηρητέο - Άνοιξαν τρύπα 24 μέτρων
ypaith
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό
Πρόσκληση υποβολής Προτάσεων στο πλαίσιο του Έργου «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ»
Υποβολή Προτάσεων για το έργο «SUB1.1 Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας – ΣΕΑ» - Ανακοινοποίηση στο ορθό