Μετρό - Κλειστοί σταθμοί
INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΜ της Αθήνας - Χειρόφρενο σε μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ αύριο, Τετάρτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά την απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) σε έκτακτη συνεδρίαση του, αντιδρώντας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ.

Αύριο δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία, τρόλεϊ και το μετρό και στις τρεις γραμμές του.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ αναφέρει:

Ενώ η κοινωνία βιώνει, καθημερινά, τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με τις δραματικές αυξήσεις στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η Κυβέρνηση προωθεί τα σχέδιά της για την ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και των εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών, όπως ο Ο.Α.Σ.Α., η ΣΤΑ.ΣΥ. και η Ο.Σ.Υ., αδιαφορώντας για τις συνέπειες από την κερδοσκοπική ασυδοσία, που θα υπάρξουν για το μέγιστο αγαθό, το νερό και τις Αστικές Συγκοινωνίες.

Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται στη Βουλή και υλοποιεί αυτόν το σχεδιασμό, για να διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις, προβλέπει και σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες οδηγούν σε διάλυση τις εργασιακές σχέσεις, δημιουργούν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων μέσα στον ίδιο εργασιακό χώρο και υπονομεύουν περισσότερο τον ρόλο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι εξαιρούνται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και διευκολύνεται η απόλυσή τους, ακόμα και ένα έχουν προσληφθεί ως αορίστου χρόνου. Επίσης, για πρώτη φορά, προβλέπεται η ύπαρξη σε αυτές τις εταιρείες «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων.

Παράλληλα, σε ένα κρεσέντο παλαιοκομματισμού και εξυπηρέτησης πελατειακών σχέσεων με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: α) περιορίζεται ο ρόλος του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις προσωπικού, β) ενισχύονται οι προμήθειες σε απευθείας αναθέσεις και γ) ανοίγει η πόρτα προσλήψεων ακριβοπληρωμένων «golden boys» καθώς δίνεται η δυνατότητα προσλήψεων για θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, υπονομεύοντας την υπηρεσιακή εξέλιξη του υπάρχοντος προσωπικού.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες της πρωτεύουσας θα αγωνιστούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, για να αποτρέψουμε τη ψήφιση αυτού του εκτρωματικού νομοσχεδίου. 

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την Τετάρτη 21-9-2022, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Ο Φοιτητικός Σύλλογος καταγγέλλει σχέδιο εμπορευματοποίησης των σπουδών και καλεί σε κινητοποιήσεις
Αντιδράσεις φοιτητών/τριων στο ΕΚΠΑ για νέα προγράμματα με δίδακτρα στο Φυσικό
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
Η Επιστημονική Εταιρεία χαιρετίζει την ενίσχυση της Σύγχρονης Φυσικής και τη δομή των θεμάτων, επισημαίνοντας παράλληλα σημεία που μπορούν να...
ΕΕΦΕΕ για Φυσική: Θέματα πιο κοντά στην επιστήμη και τον μαθητή
agori-viasmos-seksoualiki-parenoxlisi.jpg
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Το χρονικό της εφιαλτικής καταδίωξης των ανηλίκων στα Χανιά και η επεισοδιακή σύλληψη του δράστη στο Ενετικό Λιμάνι.
Τρόμος στη Κρήτη: 34χρονος παρενοχλούσε μαθητές και τους πρόσφερε χρήματα για να τον ακολουθήσουν
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά
«Η κοινωνία ζητά αξιόπιστες λύσεις απέναντι στην ακρίβεια και την πολιτική ρευστότητα», τόνισε ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς
Σακελλαρίδης από τη Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για ενότητα και κοινό βηματισμό στην Αριστερά