ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επιστολή της ΠΟΣΥΠ προς την Υπουργό Παιδείας για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Με αφορμή την έκδοση των πρώτων Υπουργικών Αποφάσεων σας, για την εκλογή των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων μονίμων και ΙΔΑΧ στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την θέση της ΠΟΣΥΠ και όπως αυτή επικαιροποιήθηκε με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, για ψηφοφορία σύμφωνα με  την κείμενη νομοθεσία, και με δια ζώσης ψηφοφορία για τις 14 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και για όσες ακόμη έχουν  στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα αποκτήσει  περισσότερους από 40 υπηρετούντες υπαλλήλους.

Σας τονίζουμε ότι η δια ζώσης ψηφοφορία  προβλέπεται μάλιστα  και από την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, ΔΙΔΑΔ/Φ.37.22/1318/οικ.10294/24-06-2022 (ΑΔΑ: ΡΙΒΘ46ΜΤΛ6-25Θ), για την ανάδειξη  των Αιρετών Εκπροσώπων των εργαζομένων στο  Δημόσιο, για το έτος 2022!

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η περσινή μονομερής Απόφασή σας για καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία και ο τρόπος που οργανώθηκε και διεξήχθη αυτή, από το Υπουργείο Παιδείας, ευτέλισε κάθε έννοια εκλογικής διαδικασίας, νομιμότητας και δεοντολογίας.

Επειδή η ΠΟΣΥΠ, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς,  έχει ζητήσει συνάντηση μαζί σας, για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, τα οποία και επί της θητείας  σας  παραμένουν άλυτα, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ, ώστε μεταξύ των άλλων προβλημάτων και ζητημάτων να συζητήσουμε και το τρέχον ζήτημα του τρόπου εκλογής των Αιρετών Εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση, διότι η ΠΟΣΥΠ δεν περιορίζεται μόνον στο να διεκδικεί αλλά πάντα έχει θέσεις τεκμηριωμένες και προτάσεις επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα