μαθητες με κουβέρτα
Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι η επιδότηση κουβερτών για τους μαθητές των σχολείων

Απίστευτο αλλά αληθινό! Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει κίνητρα  για να... παγώνουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν ούτε το στυλό.

Το θέμα έχει ως εξής: Με επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, τούς ζητά να... «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Παράλληλα δεν διστάζει να θεσπίσει "ειδική δέσμη μέτρων επιβράβευσης" των διευθυντών των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτή την προτροπή του!

Τι να πει κανείς;

Μάλλον για τη Δημοτική Αρχή αποτελεί πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 να είναι ζεστές – στην θερμοκρασία που πρέπει και με επαρκή φωτισμό οι σχολικές αίθουσες. Να μπορούν αναπόσπαστα οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να τουρτουρίζουν ή να γουρλώνουν τα μάτια ελλείψει φωτισμού.

Το βασικό ωστόσο είναι ότι η  Δημοτική Αρχή δεν διστάζει να συμπλέει με τις πιο ντροπιαστικές μεθόδους του Υπουργείου, της δήθεν επιβράβευσης αυτών των σχολικών μονάδων που θα καταναλώσουν τα λιγότερα. Δηλαδή να δίνει κίνητρα για να παγώνουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες, να κάνουν μάθημα με κουβέρτες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν το στυλό.

Ίσως το επόμενο βήμα των φαεινών εγκεφάλων του Δήμου να είναι η επιδότηση κουβερτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλούρης
LIVE: Καταθέτει τώρα στην Εξεταστική ο «Φραπές» – «Έξι μήνες διασυρμός, επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Ένταση στην επιτροπή για το αν ο Γιώργος Ξυλούρης έχει ήδη καταστεί κατηγορούμενος – Επιμένει ότι δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ παράνομα.
LIVE: Καταθέτει τώρα στην Εξεταστική ο «Φραπές» – «Έξι μήνες διασυρμός, επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Πάνος Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος «ανέβασε το θερμόμετρο» στα μπουζούκια: Στην πίστα με τον Γιώργο Γιαννιά
Ο πρώην υπουργός διασκέδασε με την παρέα του, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε λαϊκές επιτυχίες
Ο Πάνος Καμμένος «ανέβασε το θερμόμετρο» στα μπουζούκια: Στην πίστα με τον Γιώργο Γιαννιά
δικαστηρια
Με μόνο απολυτήριο λυκείου γίνεσαι μόνιμος στα Δικαστήρια όλης της χώρας
Ο πρώτος γίγας γραπτός Διαγωνισμός και για απόφοιτους λυκείου για το 2026 είναι προ των πυλών - Διορίζονται όλοι στα δικαστήρια της χώρας (Και ΠΕ,...
Με μόνο απολυτήριο λυκείου γίνεσαι μόνιμος στα Δικαστήρια όλης της χώρας
Καβάλα: Αγρότες πέταξαν άχυρα, ντομάτες και γάλα στην Αντιπεριφέρεια
Χαμός στην Καβάλα: Αγρότες πέταξαν άχυρα, ντομάτες και γάλα στην Αντιπεριφέρεια (Βίντεο)
Οργή αγροτών και κτηνοτρόφων: Απέκλεισαν την ΑΑΔΕ και την Αντιπεριφέρεια – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα
Χαμός στην Καβάλα: Αγρότες πέταξαν άχυρα, ντομάτες και γάλα στην Αντιπεριφέρεια (Βίντεο)