ekpa
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μνημόνιο συνεργασίας υπ. Μετανάστευσης και ΕΚΠΑ για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες υπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρη Καραδήμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεργαστεί με το ΕΚΠΑ για την προώθηση της γλωσσικής εκπαίδευσης των πολιτών τρίτων χωρών με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης για την ένταξή τους στην κοινωνία και στην οικονομία.

Το ΕΚΠΑ θα θέσει στην υπηρεσία του κοινού αυτού σκοπού την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό του, επιμορφώνοντας ειδικούς στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, αξιολογώντας προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για την τυπική και την μη τυπική εκπαίδευση και θέτοντας στην υπηρεσία της κοινής προσπάθειας το Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δημιουργηθεί και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και άλλες δράσεις επιμορφωτικού περιεχομένου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
Τρεις ομιλίες, σήμερα, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 και ώρες 16:00 με 17:30, στο Περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
Aristotle Innovation Forum: Η εξερεύνηση του διαστήματος και η σχέση της ανθρωπότητας με το Σύμπαν
ντουντουκα
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
Νέα κόντρα ΑΔΕΔΥ – Υπουργείου Παιδείας για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών: «Η δικαστική απόφαση αφορά μόνο τη ΔΟΕ»
ΑΔΕΔΥ σε εκπαιδευτικούς: «Η στάση εργασίας για την ελληνική PISA ισχύει κανονικά»
ιδιωτικά σχολεία
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027
Τα ονόματα στις νέες οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών (ΠΕ60/61 και ΠΕ70/71) σε ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ένταξης
Β’ Αθήνας: Οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής 2026-2027