ekpa
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μνημόνιο συνεργασίας υπ. Μετανάστευσης και ΕΚΠΑ για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε πρόσφυγες υπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, παρουσία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρη Καραδήμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεργαστεί με το ΕΚΠΑ για την προώθηση της γλωσσικής εκπαίδευσης των πολιτών τρίτων χωρών με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης για την ένταξή τους στην κοινωνία και στην οικονομία.

Το ΕΚΠΑ θα θέσει στην υπηρεσία του κοινού αυτού σκοπού την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό του, επιμορφώνοντας ειδικούς στην διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, αξιολογώντας προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικού υλικού για την τυπική και την μη τυπική εκπαίδευση και θέτοντας στην υπηρεσία της κοινής προσπάθειας το Διδασκαλείο Ελληνικής Γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα δημιουργηθεί και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και άλλες δράσεις επιμορφωτικού περιεχομένου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αχιλλέας Μπέος
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»
Σκληρή γλώσσα και ομοφοβικές αναφορές σε βίντεο του Μπέου: «Δεν είναι αυτά τα πρότυπα για τη νεολαία»
Το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου κατά του Ακύλα ξεκίνησε «με ένα παιδί να κουνάει τον κ@λ@ του» και κατέληξε σε «πατρίς θρησκεία οικογένεια»
Εργαζόμενοι
Έρευνα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: 4 στους 10 εργαζόμενους λένε πως η δουλεία τους δεν έχει σχέση με τις σπουδές τους
Οι μεγάλες αναντιστοιχίες στην αγορά εργασίας και το «κρυφό» έλλειμμα αξιοποίησης προσόντων
Έρευνα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: 4 στους 10 εργαζόμενους λένε πως η δουλεία τους δεν έχει σχέση με τις σπουδές τους
απθ
Συμπαράσταση ΔΕΠ-ΠΑΜΑΚ στους διωκόμενους καθηγητές του ΑΠΘ – Ζητούν κατάργηση του νέου νόμου
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: «Ο νόμος 5224/2025 φιμώνει την ακαδημαϊκή ελευθερία»
Συμπαράσταση ΔΕΠ-ΠΑΜΑΚ στους διωκόμενους καθηγητές του ΑΠΘ – Ζητούν κατάργηση του νέου νόμου
ΕΟΠΠΕΠ
Άμεση ανταπόκριση ΕΟΠΠΕΠ: Στην πλατφόρμα iek.eoppep.gr οι αιτήσεις αποφοίτων ΣΑΕΚ - Όλα λειτουργούν ομαλά!
Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ανταποκρίθηκε ο ΕΟΠΠΕΠ στον μεγάλο φόρτο αιτήσεων για τις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων των...
Άμεση ανταπόκριση ΕΟΠΠΕΠ: Στην πλατφόρμα iek.eoppep.gr οι αιτήσεις αποφοίτων ΣΑΕΚ - Όλα λειτουργούν ομαλά!