Τροχαίο με εκπαιδευτικούς στην Κρήτη
Οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν στο σχολείο τους, στο ΕΕΕΕΚ Σητείας, όταν συνέβη το τροχαίο στην Κρήτη

Τρεις εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν μετά από τροχαίο στο δρόμο προς Σητεία, μετά το χωριό Καβούσι, στην Κρήτη, όταν πήγαιναν προς το σχολείο τους, το ΕΕΕΕΚ Σητείας.

Οδηγός από το αντίθετο ρεύμα, μετά από στροφή, έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις εκπαιδευτικοί, παρά το γεγονός ότι του έκαναν σινιάλο με τα φώτα.

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι δεν έφταιγε αυτός, αλλά δεν ρώτησε τίποτα για την κατάσταση των εκπαιδευτικών ούτε πήγε να δει αν είναι καλά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εκπαιδευτικός Κατερίνα Τσικνάκη στο e-messara.gr.

Το μήνυμα της εκπαιδευτικού Κατερίνας Τσικνάκη για το τροχαίο στην Κρήτη

Μια εβδομάδα μετά, αποφάσισα να δημοσιεύσω φωτογραφία από την μετωπική σύγκρουση που είχαμε με τρεις συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς πηγαίναμε στο σχολείο μας, στο ΕΕΕΕΚ Σητείας .

Καταρχήν για να ευχαριστήσω το νοσοκομείο και ιδιαίτερα το ανθρώπινο δυναμικό του, την άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ αλλά και την φροντίδα του προσωπικού που προσπαθεί να ανταπεξέλθει πάρα τις δύσκολες συνθήκες εργασίας του.

Το γεγονός ότι ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο αξονικό τομογράφο δεν χρησιμοποιείται τις περισσότερες φορές λόγω έλλειψη ειδικού προσωπικού. Η λειτουργία του την συγκεκριμένη μέρα ήταν καθοριστική γιατί διέγνωσε τα κατάγματα στην σπονδυλική μου στήλη…. Πάρα τις καταγγελίες για μεθοδευμένη υποβάθμιση του και τα κτηριακή προβλήματα του το νοσοκομείο Ιεράπετρας, το μοναδικό στο νότο της Κρήτης, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και παίζει καθοριστικό ρόλο στο νομό όπου έχει ένα άθλιο οδικό σύστημα και μια ιδιαίτερη γεωγραφική και εδαφική ποικιλομορφία….

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την δευτεροβάθμια Λασιθίου για την συμπαράσταση της αλλά ιδιαίτερα την διευθύντρια μου Ελένη Δρετάκη όπου βρέθηκε κοντά μου τις πρώτες κρίσιμες στιγμές… Θα ήθελα να σας πω ότι στο τροχαίο είμαστε τρεις εκπαιδευτικοί, την Ειρήνη που έχει στο σπίτι της ένα μωρό 20 μηνών, την Ελπινίκη που με όλο όνειρα ξεκινάει την κοινή ζωή της με τον άνθρωπο που αγαπάει και εγώ που για τέταρτη χρονιά αφήνω τον άντρα μου και τα δύο παιδιά μου για να διδάξω παιδιά στην ειδική αγωγή.

Ο γιος μου φέτος δίνει πανελλήνιες και δεν θα μπορώ να τον βοηθήσω όσο θα ήθελα αφού τον περισσότερο χρόνο θα τον περάσω στο κρεβάτι…και πέστε μου τι να πω στους μαθητές μου που με περίμεναν για τρίτη χρονιά, με παίρνουν τηλέφωνο και κλαίνε. Είναι δύσκολο να αντιληφθούν το απρόοπτο και το μη αναστρέψιμο…. Θα ήθελα επίσης να πω ότι εμείς, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές Κρήτης θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο οδικό σύστημα στην Κρήτη, για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και την υπεράσπιση της δικαιοσύνης προς το άτομο μας εφόσον υπήρχε ακατανόητη συμπεριφορά από τον άλλο οδηγό.

Το τροχαίο έλαβε χώρα στο δρόμο προς Σητεία μετά το χωριό Καβούσι όταν οδηγός από το αντίθετο ρεύμα μετά από στροφή μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και ερχόταν κατά πάνω μας. Ακόμα και με σινιάλο με τα φώτα, δεν άλλαζε την πορεία προς εμάς… Τώρα είναι βέβαια σειρά της αστυνομίας να βρει τις ακριβές συνθήκες αλλά σίγουρα θα πρέπει να διερευνηθεί ψυχιατρικά και ψυχολογικά ο οδηγός οποίος περίμενε να φύγουν οι αυτόπτες μάρτυρες για να φωνάξει ότι δεν έφταιγε αυτός και ούτε μια φορά δεν ρώτησε την κατάσταση μας ή να έρθει να δει αν είμαι καλά μιας και εγώ ήμουν ξαπλωμένη στο πλάι του δρόμου….

Θα ήθελα να επισημάνω επίσης την σημαντικότητα της αύξησης μονίμων διορισμών κοντά στο τόπο κατοικίας και μείωση των αναπληρωτών. Το κράτος πρέπει να δώσει περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία. Πυλώνες μιας πολιτισμένη χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

emvolio
Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν
Μικρότερη από την επιθυμητή η ροή των πολιτών λένε οι φαρμακοποιοί - Ανεφάρμοστη η προαναγγελία για αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή
Αντιγριπικό εμβόλιο: Ποιοι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουν και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν
μονιμοποιηση
Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στην Α' Διεύθυνση Αθήνας
Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ανοιχτά τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την πολυπόθητη...
Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση σήμερα Δευτέρα στις 14:00 στην Α' Διεύθυνση Αθήνας