Πανεπιστημιακή αστυνομία
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο αύριο την Τρίτη στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε κοινή τους απόφαση, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού , Φαρμακευτική, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Παιδαγωγικού, Χωροτακτών του ΑΠΘ καταγγέλλουν «την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ», σημειώνοντας πως «οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας». 

«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές. 

Αναλυτικά η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ.

Οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειες μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί που πέρασαν, με την έλλειψη εστιών και τα νοίκια να εκτοξεύονται, που η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Καλούμε όλους τους φοιτητές της χώρας να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και την μόρφωση που έχουν ανάγκη ενάντια στα σχέδια έντασης της καταστολής!Καλούμε τους φοιτητές της Αθήνας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών τους συλλόγων!

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!

Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των φοιτητών θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Προχωράμε σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τρίτη 13/9  στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας .

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
2ου ΓΕΛ Αλιβερίου
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία
Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου «ενώνει» την Εύβοια με τη Νάπολη μέσω eTwinning – Ένα ταξίδι στις κοινές ρίζες, την ισότητα των φύλων και την ιστορία των αρχαίων...
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία