Πανεπιστημιακή αστυνομία
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο αύριο την Τρίτη στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε κοινή τους απόφαση, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού , Φαρμακευτική, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Παιδαγωγικού, Χωροτακτών του ΑΠΘ καταγγέλλουν «την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ», σημειώνοντας πως «οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας». 

«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές. 

Αναλυτικά η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ.

Οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειες μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί που πέρασαν, με την έλλειψη εστιών και τα νοίκια να εκτοξεύονται, που η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Καλούμε όλους τους φοιτητές της χώρας να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και την μόρφωση που έχουν ανάγκη ενάντια στα σχέδια έντασης της καταστολής!Καλούμε τους φοιτητές της Αθήνας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών τους συλλόγων!

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!

Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των φοιτητών θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Προχωράμε σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τρίτη 13/9  στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας .

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές