Πανεπιστημιακή αστυνομία
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές.

Σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο αύριο την Τρίτη στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε κοινή τους απόφαση, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Βιολογικού , Φαρμακευτική, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Παιδαγωγικού, Χωροτακτών του ΑΠΘ καταγγέλλουν «την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ», σημειώνοντας πως «οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας». 

«Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!» υπογραμμίζουν οι φοιτητές. 

Αναλυτικά η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, η οποία σαν τον κλέφτη επιχείρησε να βάλει  την πανεπιστημιακή αστυνομία με την συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ.

Οι εικόνες με αστυνομικές δυνάμεις μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ έρχονται να επιβεβαιώσουν πως η καταστολή και η βία πάει χέρι – χέρι με την ένταση της επίθεσης στα δικαιώματα και στις σπουδές μας

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη της είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειες μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί που πέρασαν, με την έλλειψη εστιών και τα νοίκια να εκτοξεύονται, που η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Καλούμε όλους τους φοιτητές της χώρας να δυναμώσουν τον αγώνα για τις σπουδές και την μόρφωση που έχουν ανάγκη ενάντια στα σχέδια έντασης της καταστολής!Καλούμε τους φοιτητές της Αθήνας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών τους συλλόγων!

Από τις σχολές μας δεν λείπει η αστυνομία λείπουν οι υποδομές, οι καθηγητές, οι εστίες, οι αίθουσες και τα βιβλία!

Ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των φοιτητών θα τους χαλάσει τα σχέδια!

Προχωράμε σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τρίτη 13/9  στις 19.00 στην Αγίας Σοφίας .

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
Διεθνής πρωτοβουλία ΕΚΠΑ για την υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών στο Σουδάν
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συντονίζει διεθνές έργο για την προαγωγή της υγείας και των δικαιωμάτων των γυναικών στο Σουδάν
Διεθνής πρωτοβουλία ΕΚΠΑ για την υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών στο Σουδάν
προβολή ταινία σε σχολείο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε «ακατάλληλη» ταινία στο σχολείο
Προκαταρκτική εξέταση από τη ΔΔΕ Γ’ Αθήνας για προβολή ακατάλληλης ταινίας σε Λύκειο - Στη Βουλή οι καταγγελίες γονέων και μαθητών
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε «ακατάλληλη» ταινία στο σχολείο
ντουντουκα
Σε κινητοποιήσεις για μισθούς και αξιοπρέπεια οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά
Στάση εργασίας και απεργιακές δράσεις για την επαναφορά 13ου–14ου μισθού και ουσιαστικές αυξήσεις
Σε κινητοποιήσεις για μισθούς και αξιοπρέπεια οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά