Ανοιγμα σχολείων: Πάνω από 70 τα κενά μόνο στην Πρωτοβάθμια Αν.Αττικής
INTIME NEWS
Χωρίς σχολικό νοσηλευτή Ειδικό Λαυρίου, 1ο Δ.Σ Καλυβίων, 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου, και χωρίς ΕΒΠ το Ειδικό Ν/Γ Λαυρίου, 4ο Ν/Γ Παιανίας, 2ο Ν/Γ Αναβύσσου

Με το άνοιγμα σχολείων οι εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» μέτρησαν  πάνω από 70 κενά στα σχολεία ευθύνης του...

Επίσης τονίζουν ότι το ΕΙΔΙΚΟ Δ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ άνοιξε  χωρίς νοσηλευτή, ενώ παραμένει κλειστό το Ειδικό Ν/Γ Λαυρίου λόγω μη πρόσληψης ΕΒΠ...

Κατά τα άλλα τα σχολεία «ανοίγουν χωρίς κενά», όπως δήλωσε ο κ.Κόπτσης

Η ανακοίνωση

Παρά τις εξαγγελίες του Υπ. Παιδείας για διευρυμένο Ολοήμερο και το «όλοι/ες θα είναι στη θέση τους 12 Σεπτέμβρη» η πραγματική εικόνα των σχολείων μας ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ:

ΔΕΝ έχουμε ολοήμερο, ΔΕΝ έχουμε όλες τις ειδικότητες, ΔΕΝ έχουμε πλήρη παράλληλη στήριξη για όλες/ους τις/τους μαθήτριες/ες μας που το έχουν ανάγκη, τα τμήματα ΖΕΠ δεν εκκινούν, κενά στα τμήματα ένταξης και το σοβαρότατο!! ΔΕΝ έχουμε σχολικούς νοσηλευτές ούτε στο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ! Κλειστό το Ειδικό Ν/Γ Λαυρίου λόγω μη πρόσληψης ΕΒΠ ! Στο βωμό της νομιμότητας δεν έχουν κατατμηθεί τμήματα με 25 μαθητές στην τάξη ( κυρίως στις πρώτες τάξεις) ακόμα και με δύσκολες περιπτώσεις παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Γιατί

  • οι μόνιμοι διορισμοί γενικής αγωγής εκπαιδευτικών Π.Ε. ήταν πολλοί λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες όπως αποκαλύπτεται και από τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών που και πάλι δεν αρκούν. Περιορισμένοι ήταν οι διορισμοί για τις περισσότερες ειδικότητες ενώ απουσίαζαν εκκωφαντικά οι διορισμοί θεατρολόγων

  • οι προσλήψεις Α΄ Φάσης αναπληρωτών γενικής αγωγής που πραγματοποιήθηκαν (και ιδιαίτερα στις ειδικότητες) έγιναν χωρίς πλήρη πρόβλεψη για απουσίες λόγω αδειών, αποσπάσεων, μετακινήσεων ενώ το υπουργείο προσέλαβε σημαντικά λιγότερους αναπληρωτές – σε όλες τις ειδικότητες - ακόμα και από αυτούς που του ζήτησε η Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής και οι άλλες Δ/νσεις.

  • δεν τοποθετήθηκε εξ αρχής επιπλέον εκπαιδευτικός για τα ολοήμερα τμήματα για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του ολοήμερου όπως είναι η απαίτηση του εκπαιδευτικού κινήματος

  • οι προσλήψεις για παράλληλες στηρίξεις δεν καλύπτουν όλα τα παιδιά μας με προφορική εντολή -κόφτη = 1 παράλληλη για κάθε τμήμα ακόμη και αν υπάρχουν 2 & 3 μαθητές με εγκεκριμένο αίτημα για παράλληλη στήριξη στο ίδιο τμήμα, και αναθέσεις σε 1 εκπαιδευτικό=3 μαθητές, 1 εκπαιδευτικός για 2 μαθητές διαφορετικών σχολείων.

  • ελλιπείς ήταν οι προσλήψεις και στην ειδική αγωγή ( ΤΕ ) τόσο οι μόνιμες όσο και των αναπληρωτών.

  • μηδενικές ήταν οι προσλήψεις σε ΖΕΠ που προγραμματίζονται -αδικαιολόγητα- από το Υπουργείο για αργότερα.

Η εικόνα του συλλόγου μας φτάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων τα περίπου 70 κενά με τη λογιστική προσέγγιση της Δ/νσης και όχι σύμφωνα με τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

3 κενά νηπιαγωγών ( 1ο Ν/Γ Καλυβίων και 2ο Ν/Γ Κορωπίου, 3ο Ν/Γ Μαρκοπούλου ) με αποτέλεσμα να αδυνατεί το άνοιγμα του ολοήμερου τμήματος

10 τουλάχιστον Δημοτικά σχολεία (δεν μπορούν να αναπτύξουν πλήρως το πρόγραμμα του ολοήμερου τους και εννοούμε το σχόλασμα στις 4μμ καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα αιτήματα του διευρυμένου και φυσικά η δημιουργία και στελέχωσή τους ( 3ο Δ.Σ. Κορωπίου, 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 1ο & 2ο Δ.Σ Πόρτο Ράφτη, 4ο Δ.Σ. Καλυβίων, 2ο & 3ο Δ.Σ. Λαυρίου )

4 κενά σε τμήματα ένταξης ( 3ο Δ.Σ , 4ο Δ.Σ Καλυβίων, 4ο Δ.Σ. & 5 Δ.Σ. Κορωπίου ) με αποτέλεσμα να στερούνται εκπαιδευτικής παρέμβασης με εξατομικευμένα προγράμματα δεκάδες μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

3 κενά στο Ειδικό Λαυρίου (Αδυνατεί να ανοίξει το σχολείο απουσίας σχολικού νοσηλευτή !!! κενό ΕΒΠ απαραίτητο για το άνοιγμα του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ δασκάλων +1 ειδικότητα)

13 κενά σε τμήματα ΖΕΠ με αποτέλεσμα δεκάδες αλλοδαποί μαθητές από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά μεταναστών, παλιννοστούντων, ρομά) να στερούνται υποστήριξης κυρίως στο κομμάτι της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματά τους.

5 σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής (2ο & 3ο Λαυρίου, 1Ο & 2Ο Δ.Σ. Καλυβίων, Κίτσι )

2 σχολεία χωρίς πληροφορική ( 1ο & 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου)

4 κενά αγγλικών σε σχολεία που χρειάζονται 2ο εκπαιδευτικό αγγλικών για την κάλυψη του προγράμματός τους (2ο Δ.Σ. Λαυρίου, 1ο Δ.Σ. Καλυβίων, 4ο Δ.Σ. Καλυβίων, 1ο Δ.Σ. Αναβύσσου )

2 κενά μουσικής (2ο Δ.Σ Λαυρίου, 1ο Δ.Σ. Κερατέας )

3 κενά εικαστικών (2ο Δ.Σ. Αναβύσσου, 2ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, Κίτσι )

2 σχολεία χωρίς γυμναστή (Κουβαράς Πέτα, 1ο Δ.Σ. Αναβύσσου) + 4 σχολεία που χρειάζονται 2ο γυμναστή για την κάλυψη του προγράμματός τους (2ο Δ.Σ. Λαυρίου, 2ο Δ.Σ. Καλυβίων, 2ο & 4ο Δ.Σ. Κερατέας )

10 νηπιαγωγεία χωρίς τις θεσμοθετημένες ώρες αγγλικών ( 1ο & 2ο Ν/Γ Αναβύσσου, 2ο , 4ο 5ο , 6ο Ν/Γ Κορωπίου, 1ο , 2ο , 3ο, 4ο Ν/Γ Λαυρίου

Χωρίς σχολικό νοσηλευτή Ειδικό Λαυρίου, 1ο Δ.Σ Καλυβίων, 2ο Δ.Σ. Αναβύσσου,

Χωρίς ΕΒΠ ( Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) Ειδικό Ν/Γ Λαυρίου ισοδυναμεί με μη άνοιγμα του Νηπιαγωγείου, 4ο Ν/Γ Παιανίας, 2ο Ν/Γ Αναβύσσου

Στο σύνολο των σχολείων μας δεν έχουν τοποθετηθεί ψυχολόγοι πλην του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα παραπάνω κενά έχουν αντληθεί από επικοινωνία με ένα-ένα τα σχολεία μας ( Δ/ντες & συναδέλφους) . Επανειλημμένα προφορικά και γραπτά έχουμε ζητήσει από τη Δ/νση Αν. Αττικής να μας δοθούν τα κενά των σχολείων ευθύνης μας κάτι που δε έχει μέχρι ώρας πραγματοποιηθεί.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΑ

Καταγγέλλουμε το Υπ. Παιδείας που έχει επιβάλει με την ηλεκτρονική διαδικασία δήλωσης κενών την απόκρυψη κενών και τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής και όλες τις Δ/νσεις που σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Υπουργείο έκανε προτεραιοποίηση κενών στις προσλήψεις αναπληρωτών βάσει του αριθμού των προσλήψεων.

Απαιτούμε το αυτονόητο να δοθούν το σύνολο των κενών για τη Β΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών και των παράλληλων στηρίξεων. Και να γίνουν όλες οι προσλήψεις από το ΥΠΑΙΘ

Αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη τα κενά να δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Δ/νσης ώστε το κάθε σχολείο να διαπιστώνει αν καταγράφονται όλα και με ακρίβεια τα κενά που προκύπτουν. Διαδικασία που έχουμε απαιτήσει και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς ανταπόκριση, καθώς επέλεγαν την αδιαφάνεια και τη διαχείριση των κενών όπως εντέλει το Υπουργείο.

Απαραίτητη η πρόβλεψη για επιπλέον προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών όπως επανειλημμένα έχουμε απαιτήσει.

Καλούμε τα σχολεία να κοινοποιήσουν κι όλα τα κενά – που είναι αναγκαία για την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων -που πιθανά δεν έχουμε καταγράψει και να ζητήσουμε συντεταγμένα την άμεση κάλυψή τους.

Απαιτούμε να εγκριθούν άμεσα όλα τα αιτήματα χωρισμού τμημάτων που υποβάλλονται από τις σχ. μονάδες και να δοθούν άμεσα ως κενά για τη Β΄ Φάση πρόσληψης. Αναλυτικότερα για το θέμα αυτό από το Δελτίο Τύπου της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στις 8/9/22

Απαιτούμε άμεση πρόσληψη Β΄ φάσης αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»