Thumbnail
Αναλυτικά το ΦΕΚ της ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ Β 4753/8-9-2022, της υπ. αριθμ. πρωτ. 107791/ΓΔ4 απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττας Μακρή, που αφορά την οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2022-2023. 

Με τον όρο «Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων» (E.Δ.Ε.Μ.) νοείται η παρακολούθηση από τον/ την μαθητή/τρια της Γ’ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της τέταρτης Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) ειδικό ετήσιο πρόγραμμα υποστήριξης στα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα: 


1) Ελεύθερο Σχέδιο

2) Γραμμικό Σχέδιο

3) Γαλλικά

4) Γερμανικά

5) Ιταλικά

6) Ισπανικά

7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση. 

Τι είναι η Ενισχυτική Διδασκαλία 

Η Ενισχυτική διδασκαλία ειδικών μαθημάτων αποτελεί πρόγραμμα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, εντός του ευρύτερου εκπαιδευτικού και κοινωνικού πεδίου της πολιτείας, για την οποία αποκλειστικά αρμόδιο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.), μέσω της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ποιοι συμμετέχουν Στην Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων

Συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/-ήτριες της Γ’ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και της τέταρτης Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) με σκοπό την υποστήριξη και προετοιμασία τους για να συμμετάσχουν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει και που δεν περιλαμβάνονται στα αντίστοιχα Ωρολόγια Προγράμματα. 

Πότε ξεκινά η λειτουργία της

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από την σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. 

Διακοπές και αργίες 

Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (Β’ 2005) υπουργικής απόφασης όπως ισχύει. Κάθε μάθημα της παρ. 1 διδάσκεται δύο (02) ώρες εβδομαδιαίως, εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου που διδάσκονται τρεις (03) ώρες εβδομαδιαίως το καθένα.

Δείτε το ΦΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Γονείς Κ. Μακεδονίας: Καταδίκη για κακοποιητική συμπεριφορά σε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
Καταλογίζονται ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας και τις εκπαιδευτικές αρχές – Ζητείται προστασία μαθητών και σχολικής κοινότητας
Γονείς Κ. Μακεδονίας: Καταδίκη για κακοποιητική συμπεριφορά σε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
κινα
Η Κίνα κατασκεύασε έναν σιδηροδρομικό σταθμό σε μόλις 9 ώρες και με περίπου 1.500 εργάτες
Το έργο υλοποιήθηκε στον σταθμό Nanlong, στην πόλη Λονγκγιέν της επαρχίας Φουτσιάν, και ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις εννέα ώρες συνεχούς εργασίας
Η Κίνα κατασκεύασε έναν σιδηροδρομικό σταθμό σε μόλις 9 ώρες και με περίπου 1.500 εργάτες
Κώστας Βάρναλης
Στα χνάρια του Κώστα Βάρναλη: Ένα ιστορικό και λογοτεχνικό ταξίδι στην Ανατολική Ρωμυλία
Η Π.Ε.Φ. οργανώνει οδοιπορικό στη Μαύρη Θάλασσα, συνδέοντας ιστορία, πολιτισμό και τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα ποιητή
Στα χνάρια του Κώστα Βάρναλη: Ένα ιστορικό και λογοτεχνικό ταξίδι στην Ανατολική Ρωμυλία