δασκάλα τάξη μαυροπίνακας μαθητές διδασκαλία
Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους με αποτέλεσμα τη μείωση της μαθητικής διαρροής, καθώς και, την ενίσχυση της πρόσβασης και της ομαλής συμμετοχής όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα

Κονδύλι ύψους 6.533.391,00 € θα διατεθεί από την επιτελικη δομή ΕΣΠΑ Παιδείας για την παροχή αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας σε ομάδες μαθητών Γυμνασίου που έχουν μαθησιακά κενά ή προβλήματα μάθησης.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας (ΕΔ) είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία και η βελτίωση της απόδοσής τους με αποτέλεσμα τη μείωση της μαθητικής διαρροής, καθώς και, την ενίσχυση της πρόσβασης και της ομαλής συμμετοχής όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σκοπεύει στην ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και στην παροχή της δυνατότητας πρόσβασης στη δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για όλους τους φοιτούντες μαθητές.

Ποια μαθήματα αφορά

Στο πλαίσιο της ΕΔ οι μαθητές/τριες δύνανται να παρακολουθήσουν μαθήματα όπως ενδεικτικά είναι η Γλωσσική Διδασκαλία (Αρχαία και Νέα Ελληνικά), τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία κλπ. σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ), τα οποία συστήνονται με Υπουργική Απόφαση του ΥΠΑΙΘ. Σε κάθε Σχολικό Κέντρο ορίζεται ένας Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Σ.Κ.Α.Ε. Για την υποστήριξη του αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας προβλέπεται απασχόληση εκπαιδευτικού προσωπικού και λοιπών υποστηρικτικών παρεμβάσεων. Επίσης, υλοποιούνται συμπληρωματικές δράσεις υποστήριξης της Πράξης (ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας, προμήθεια αναλωσίμων κ.λπ.).

Οπως και πέρυσι, κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/τριας στο αντίστοιχο μάθημα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες.  Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές  εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξάγονται κανονικά. 

Δείτε το έγγραφο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kibotos-tou-kosmoy
Συγκλονίζει η μαρτυρία 9χρονου για την Κιβωτό- «Ζω μια κόλαση- Πάρτε με από δω»
Ξυλοδαρμό του παιδιού από τον παιδαγωγό του κατήγγειλε και η θεία του 9χρονου αγοριού, που το επισκέφθηκε τον πέρσι τον Ιανουάριο και το παιδί...
Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει η μαρτυρία 9χρονου- «Ζω μια κόλαση»
Πατούλης-Καραμανλής
Πάνω από 10 συλλήψεις για «στημένες» εξετάσεις οδήγησης- Ανάμεσά τους και στελέχη της ΝΔ
Έκθετοι Πατούλης και Καραμανλής από την αποκάλυψη κυκλώματος στημένων εξετάσεων οδήγησης με συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ.
Πάνω από 10 συλλήψεις για «στημένες» εξετάσεις οδήγησης- Ανάμεσά τους και στελέχη της ΝΔ