Θεσσαλονίκη: Αναστολή ενός έτους στις συγχωνεύσεις σχολείων θα ζητήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής
Εκπαιδευτικοί: Δηλώσαμε τη συνολική διαφωνία μας με την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταθέσαμε στον Περιφερειακό Δ/ντή το αίτημα της αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος

Την αναστολή εφαρμογής της απόφασης  για συγχωνεύσεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη για ένα έτος θα ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας, όπως δήλωσε στους εκπροσώπους των ΣΕΠΕ  της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τον επισκέφθηκαν για να δηλώσουν τη συνολική διαφωνία τους με την πολιτική των συγχωνεύσεων.

Ο Περιφερειακός Δ/ντης δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάσαμε ότι δημιουργούνται, θα υποστηρίξει και θα εισηγηθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (μαζί με τις Δ/νσεις Π.Ε.) την αναστολή εφαρμογής για ένα έτος. Σε περίπτωση δε μη αποδοχής από το υπουργείο του αιτήματος της αναστολής, υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες θα καταβάλουν προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα στη λειτουργικότητα των σχολείων σε σχέση με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση

H Ενημέρωση από την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Σ.Ε.Π.Ε. Δυτικής και Ανατολικής Θεσ/νίκης στην Περιφερειακή Δ/νση Κεντρ. Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/9 η νέα συνάντηση των Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολείων, με βάση την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31/8, αναστατώνοντας τη ζωή κι αδιαφορώντας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα πολλών δεκάδων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη και περισσότερων από 300 σε όλη την Ελλάδα.

Αναλύσαμε για άλλη μια φορά την κατάσταση, δηλώσαμε τη συνολική διαφωνία μας με την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταθέσαμε στον Περιφερειακό Δ/ντή το αίτημα της αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος, ως μόνη λύση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο στην καλή λειτουργία των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών αλλά και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πράγμα που ως εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε.

Απαντώντας ο Περιφερειακός Δ/ντης δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάσαμε ότι δημιουργούνται, θα υποστηρίξει και θα εισηγηθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (μαζί με τις Δ/νσεις Π.Ε.) την αναστολή εφαρμογής για ένα έτος. Σε περίπτωση δε μη αποδοχής από το υπουργείο του αιτήματος της αναστολής, υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες θα καταβάλουν προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα στη λειτουργικότητα των σχολείων σε σχέση με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας

  • ΚΑΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν και το Υπουργείο Παιδείας (που προκάλεσε όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ανακοινώνοντας μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων) να αποδεχτεί το αίτημα αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος.

  • Θα βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Π.Ε.,  αναμένοντας τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας και δηλώνουν για άλλη μια φορά ότι δεν θα δεχτούμε καμιά απόφαση βλαπτική για τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών προσφεύγοντας ακόμη και σε νομικά μέσα για την ανατροπή παρόμοιων αποφάσεων.

Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. της Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα