Εκπαιδευτικοί: Δηλώσαμε τη συνολική διαφωνία μας με την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταθέσαμε στον Περιφερειακό Δ/ντή το αίτημα της αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος

Την αναστολή εφαρμογής της απόφασης  για συγχωνεύσεις σχολείων στη Θεσσαλονίκη για ένα έτος θα ζητήσει από το ΥΠΑΙΘ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας, όπως δήλωσε στους εκπροσώπους των ΣΕΠΕ  της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης που τον επισκέφθηκαν για να δηλώσουν τη συνολική διαφωνία τους με την πολιτική των συγχωνεύσεων.

Ο Περιφερειακός Δ/ντης δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάσαμε ότι δημιουργούνται, θα υποστηρίξει και θα εισηγηθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (μαζί με τις Δ/νσεις Π.Ε.) την αναστολή εφαρμογής για ένα έτος. Σε περίπτωση δε μη αποδοχής από το υπουργείο του αιτήματος της αναστολής, υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες θα καταβάλουν προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα στη λειτουργικότητα των σχολείων σε σχέση με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση

H Ενημέρωση από την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Σ.Ε.Π.Ε. Δυτικής και Ανατολικής Θεσ/νίκης στην Περιφερειακή Δ/νση Κεντρ. Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/9 η νέα συνάντηση των Δ.Σ. Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολείων, με βάση την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31/8, αναστατώνοντας τη ζωή κι αδιαφορώντας για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα πολλών δεκάδων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη και περισσότερων από 300 σε όλη την Ελλάδα.

Αναλύσαμε για άλλη μια φορά την κατάσταση, δηλώσαμε τη συνολική διαφωνία μας με την πολιτική των συγχωνεύσεων και καταθέσαμε στον Περιφερειακό Δ/ντή το αίτημα της αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος, ως μόνη λύση στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο στην καλή λειτουργία των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών αλλά και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πράγμα που ως εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε.

Απαντώντας ο Περιφερειακός Δ/ντης δήλωσε ότι στην παρούσα φάση και με δεδομένα τα προβλήματα που παρουσιάσαμε ότι δημιουργούνται, θα υποστηρίξει και θα εισηγηθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (μαζί με τις Δ/νσεις Π.Ε.) την αναστολή εφαρμογής για ένα έτος. Σε περίπτωση δε μη αποδοχής από το υπουργείο του αιτήματος της αναστολής, υποστήριξε ότι οι υπηρεσίες θα καταβάλουν προσπάθεια να μην αλλάξει τίποτα στη λειτουργικότητα των σχολείων σε σχέση με την υπάρχουσα μέχρι σήμερα κατάσταση.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων μας

  • ΚΑΛΟΥΜΕ για άλλη μια φορά την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν και το Υπουργείο Παιδείας (που προκάλεσε όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, ανακοινώνοντας μια μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων) να αποδεχτεί το αίτημα αναστολής εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για ένα έτος.

  • Θα βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Π.Ε.,  αναμένοντας τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας και δηλώνουν για άλλη μια φορά ότι δεν θα δεχτούμε καμιά απόφαση βλαπτική για τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών προσφεύγοντας ακόμη και σε νομικά μέσα για την ανατροπή παρόμοιων αποφάσεων.

Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. της Θεσσαλονίκης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

χιονοκαταιγίδα, κακοκαιρία, χιόνια, άνθρωπος, δέντρο, παγκάκι
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Πιθανότητες για μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια, στα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα της Αττικής.
Μαρουσάκης: Έρχονται μεγάλοι όγκοι χιονιού από τα ξημερώματα ως το μεσημέρι σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές
Το νέο νομοσχέδιο δημιουργεί ενδοσχολικές ομάδες, στις οποίες θα συμμετέχουν ειδικοί για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας - Τι είπε ο Κυριάκος...
Νομοσχέδιο για τη σχολική βία - Μητσοτάκης: Τι είπε για την ειδική πλατφόρμα για τους μαθητές