Συγχωνεύσεις σχολείων: Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών σήμερα στη Θεσσαλονίκη
Δεκάδες εκπαιδευτικοί των υπό συγχώνευση καθώς και άλλων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων διαμαρτύρονται ενάντια στις συγχωνεύσεις που βλάπτουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 1/9 παράσταση διαμαρτυρίας για την κοινωνικά ανάλγητη και εκδικητική υπουργική απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων στις 31 Αυγούστου, μια μέρα πριν το άνοιγμά τους. Τα Δ.Σ. καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικοί των υπό συγχώνευση καθώς και άλλων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής δήλωσαν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις που βλάπτουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, απαίτησαν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης για ένα έτος και ξεκαθάρισαν ότι θα παρέμβουν με κάθε τρόπο, ακόμη και νομικές προσφυγές, κατά αυτής της υπουργικής απόφασης που βλάπτει κατάφωρα τα εργασιακά δικαιώματα 40 περίπου εκπαιδευτικών που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς οργανική θέση.

Η Δ/ντρια Εκπαίδευσης από την πλευρά της αναγνώρισε τα προβλήματα που δημιουργούνται την συγκεκριμένη χρονική στιγμή από την υπουργική απόφαση και δήλωσε ότι συμφωνεί με την πρόταση των εκπαιδευτικών σωματείων για αναστολή εφαρμογής της απόφασης, την οποία και θα μεταφέρει στις επαφές της με το Υ.ΠΑΙ.Θ. Αναφέρθηκε τέλος και στις προσπάθειες της Δ/νσης για την τακτοποίηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία που ήδη εργάζονται και την περιοχή τους.

Τα Δ.Σ. χαιρετίζουν τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, παρά τον ελάχιστο χρόνο της προετοιμασίας της και καλούν τους εκπαιδευτικούς ς της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στη νέα παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις την Παρασκευή 2 του Σεπτέμβρη, στη 1.30μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Γεωργικής Σχολής 56, κτίριο ZEDA –Αεροδρόμιο).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Δήμος διοργανώνει βιωματικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης για έφηβους μαθητές
Δράσεις για τη διαχείριση άγχους και την πρόληψη εξαρτήσεων για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δήμος διοργανώνει βιωματικά προγράμματα ψυχικής ενδυνάμωσης για έφηβους μαθητές
κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Θλίψη για τον πρώην βουλευτή και ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων – Η πορεία του στην πολιτική
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα
Ανακατατάξεις στις θέσεις ευθύνης των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος: Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα