Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου των σχολικών μονάδων για φωτισμό, θέρμανση, καθαριότητα και αναλώσιμα υλικά; Ανοιχτή επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου προς ΥΠΑΙΘ και δήμους

Κυρίες, κύριοι

λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς ανατιμήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου λόγω διεθνών περιπλοκών, αναμένεται ο χειμώνας του σχολικού έτους 2022 – 2023 να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα για τις σχολικές μονάδες της Δημόσιας Εκπ/σης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους για φωτισμό, θέρμανση, καθαριότητα και αναλώσιμα υλικά, εφόσον, στις περισσότερες από αυτές, επέλεξε το ΥΠΑΙΘ να εφαρμόσει τη διεύρυνση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου & νηπιαγωγείου ως τις 17:30 ημερησίως, θεωρούμε αναγκαίο και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων σας ( και των Δήμων όλης της χώρας) προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία για τα παιδιά του ελληνικού λαού  να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας.

Επίσης καλούμε τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την εξεύρεση φθηνής και αξιοπρεπούς στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, διότι τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα ακριβά και αποτρεπτικά για τους νέους – αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, με όποιες δυσάρεστες συνέπειες έχει αυτό για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου και τους συλλόγους γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να διεκδικήσουν από κοινού μαζί μας την ικανοποίηση των αιτημάτων μας αυτών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να επιληφθούν του θέματος προβαίνοντας στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
panelladikes_4.jpg
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι εισακτέοι
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
κεραμεωσ βουλη
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»
Κεραμέως: Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»