Ολοήμερο σχολείο: Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα των σχολικών μονάδων, κυρία Κεραμέως;
Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου των σχολικών μονάδων για φωτισμό, θέρμανση, καθαριότητα και αναλώσιμα υλικά; Ανοιχτή επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου προς ΥΠΑΙΘ και δήμους

Κυρίες, κύριοι

λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς ανατιμήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου λόγω διεθνών περιπλοκών, αναμένεται ο χειμώνας του σχολικού έτους 2022 – 2023 να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους εργαζόμενους.

Ιδιαίτερα για τις σχολικές μονάδες της Δημόσιας Εκπ/σης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τους για φωτισμό, θέρμανση, καθαριότητα και αναλώσιμα υλικά, εφόσον, στις περισσότερες από αυτές, επέλεξε το ΥΠΑΙΘ να εφαρμόσει τη διεύρυνση του ωραρίου του ολοήμερου σχολείου & νηπιαγωγείου ως τις 17:30 ημερησίως, θεωρούμε αναγκαίο και σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών των Δήμων σας ( και των Δήμων όλης της χώρας) προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία για τα παιδιά του ελληνικού λαού  να γίνεται με όρους αξιοπρέπειας.

Επίσης καλούμε τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την εξεύρεση φθηνής και αξιοπρεπούς στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, διότι τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα ακριβά και αποτρεπτικά για τους νέους – αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, με όποιες δυσάρεστες συνέπειες έχει αυτό για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων των Δήμων της περιοχής ευθύνης του σωματείου και τους συλλόγους γονέων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας να διεκδικήσουν από κοινού μαζί μας την ικανοποίηση των αιτημάτων μας αυτών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να επιληφθούν του θέματος προβαίνοντας στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα