"Δύο σχεδόν μήνες μετά την εκλογή του και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έχει κατορθώσει να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και του κλάδου."

Με νέα ανακοίνωσή τους οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις ΔΕ τονίζουν την αδυναμία επίλυσης των καίριων εκπαιδευτικών προβλημάτων από την ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρουν είναι ύψιστης σημασίας να συζητηθούν θέματα όπως η καταγραφή των μη εγκεκριμένων «ολιγομελών» τμημάτων πανελλαδικά, η στέγαση και σίτιση των εκπαιδευτικών, οι νέες υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, τους συντονιστές εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς ομίλους και άλλα.

Η ανακοίνωση

"Δύο σχεδόν μήνες μετά την εκλογή του και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν έχει κατορθώσει να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και του κλάδου. Οι Παρεμβάσεις έχουμε έγκαιρα ζητήσει να συμπεριληφθούν στην Ημερήσια διάταξη, τα εξής θέματα:

  • Καταγραφή των μη εγκεκριμένων «ολιγομελών» τμημάτων πανελλαδικά και κάλεσμα στις ΕΛΜΕ για κινητοποιήσεις στις κατά τόπους Δευτεροβάθμιες και Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
  • Συζήτηση και λήψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος στέγασης και σίτισης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από την μόνιμη κατοικία τους, ιδιαίτερα των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών και με έμφαση στις τουριστικές περιοχές.
  • Συζήτηση και έκδοση ανακοίνωσης σχετικά με τις νέες υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, τους συντονιστές εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς ομίλους. Οργάνωση της αντίστασης των συναδέλφων στην αυτοαξιολόγηση και στην ατομική αξιολόγηση.
  • Οργάνωση σύσκεψης των ΕΛΜΕ Β. Ελλάδας στα πλαίσια της ΔΕΘ.
  • Κάλεσμα στις ΕΛΜΕ σε γύρο Γενικών Συνελεύσεων και ορισμός Γενικής Συνέλευσης Προέδρων μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η συνεδρίαση στο προηγούμενο Δ.Σ. έμεινε στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της προσπάθειας του Υπουργείου να πλήξει τη λειτουργία της ομοσπονδίας περιορίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μελών του Δ.Σ. και στην εκλογή προέδρου. Δεν υποτιμάμε καθόλου τα παραπάνω θέματα, αλλά θεωρούμε ότι η συζήτηση μόνο αυτών των θεμάτων δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τις αγωνίες και τα προβλήματα των σχολείων, των μαθητών και των συναδέλφων/ισσών, καθώς και την ανάγκη οργάνωσης και τόνωσης της αγωνιστικότητας του κλάδου, μπροστά στην ακόμα πιο σκληρή εφαρμογή της αξιολόγησης που προ-ετοιμάζει το Υπουργείο για φέτος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, η οποία φέρνει την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ στο προεδρείο την ΟΛΜΕ, υπενθυμίζουμε όσα είχαμε πει τον Ιούλιο: «Για τη σύμπλευση – συμμαχία των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ δεν υπήρχε αμφιβολία ήδη από το συνέδριο, η ΑΣΕ για ποιο λόγο όμως δέχεται να νομιμοποιήσει αυτή τη συμμαχία με τη συμμετοχή της στο προεδρείο; Θεωρεί ότι τη στιγμή που ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ έχουν επιδιώξει στην αλλαγή των θέσεων της ΟΛΜΕ ώστε να προετοιμαστεί ο κλάδος για τη συνθηκολόγηση και την αποδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, η συμμετοχή στο προεδρείο είναι μια τυπική διαδικασία χωρίς πολιτική και συνδικαλιστική σημασιοδότηση; Θεωρεί ότι η παρουσία τους στο προεδρείο, δεν θα χρησιμοποιηθεί ως το «αριστερό άλλοθι» των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ; Και πώς θα υπηρετήσει αυτή η στάση την ανάπτυξη των αγώνων που είναι αναγκαίοι το επόμενο διάστημα; Μήπως δεν δίνει πολιτικό συγχωροχάρτι σε αυτούς που, παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας στο συνέδριο, επιδιώκουν την εδραίωση θέσεων που έρχονται σε αντίθεση με τους αγώνες και τη βούληση του κλάδου όλο το προηγούμενο διάστημα;

Και φυσικά εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το προεδρείο του σωματείου για εμάς δεν υποκαθιστά το Δ.Σ. ως σύνολο ή το συνολικό συσχετισμό ενός σωματείου (άλλωστε με βάση αυτούς προκύπτει, καθώς το Δ.Σ. το εκλέγει), είναι όμως η κεντρική εκπροσώπηση ενός σωματείου και ως τέτοια έχει σημασία να έχει ξεκάθαρα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και να δεσμεύεται σε συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό και η πάγια θέση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων είναι η συγκρότηση αγωνιστικών – προγραμματικών προεδρείων. Και γι’ αυτό δεν διεκδικούμε καμία θέση στο προεδρείο, καθώς έχει σημασία να φανεί σε όλα τα επίπεδα η αντίθεση στη συμμαχία των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ».

Πιστεύουμε πως η ΟΛΜΕ θα έπρεπε να λειτουργεί προωθητικά για τον κλάδο, να οργανώνει, να εμπνέει και να ενδυναμώνει την αγωνιστική αυτοπεποίθηση των συναδέλφων/ισσων. Απ’ ό,τι φαίνεται, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αρνείται να αναλάβει την ευθύνη που του αντιστοιχεί.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις δηλώνουμε από μεριάς μας ότι θα συμβάλλουμε σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια για οργάνωση του κλάδου σε αναπόφευκτους και αναγκαίους συγκρουσιακούς, αποφασιστικούς αγώνες, ανοίγοντας δρόμους, όπως με το παράδειγμα του συντονισμού ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ και τονώνοντας την αισιοδοξία των εκπαιδευτικών για νίκες! Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον κλάδο και θα καταθέσουμε άμεσα στις ΕΛΜΕ και στους/στις συναδέλφους/ισσες συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης."

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

lekkas.jpg
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός στην Αττική, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι τον ένιωσαν ακόμα και στη Μύκονο!
Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: Ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε σμηνοσειρά
Πρόσφυγες από την Ουκρανία
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Η Πολωνία ξεκινά να χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
Πολωνία: Θα χρεώνει Ουκρανούς πρόσφυγες για στέγαση και σίτιση που τους παρέχει το κράτος
simvoulioepikrateias.jpg
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων
Οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων - Aναλυτικά η εγκύκλιος
Υπουργείο Εσωτερικών: Διευκρινήσεις για τη μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων