pinakas
Nέα κρούσματα παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις αποσπάσεις στη Διεύθυνση ΠΕ Α' Αθήνας

Σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου Ρόζα Ιμβριώτη, διαπιστώθηκαν νέα κρούσματα παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις αποσπάσεις στη Διεύθυνση ΠΕ Α' Αθήνας, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν να ξανατρέξει ο πίνακας των ΠΕ70 και να υπάρξει δικαίωση όσων αδικήθηκαν ώστε να υπάρξει δίκαιη μεταχείριση όλων. 

«Δύο συναδέλφισσες μέλη του Συλλόγου μας, που δεν πήραν απόσπαση, είδαν έκπληκτες ότι στα σχολεία που ζητούσαν είχαν αποσπαστεί συνάδελφοι με λιγότερα μόρια! Φυσικά οι συναδέλφισσες προέβησαν σε ενημέρωση του Σωματείου μας και ταυτόχρονα έκαναν ένσταση» αναφέρει ο σύλλογος, 

Αναλυτικά η καταγγελία:

Είναι ήδη γνωστές οι παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν διαπιστωθεί στις πρόσφατες τοποθετήσεις των νεοδιόριστων Νηπιαγωγών και χρειάστηκε να παρέμβουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών - μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - για να αναγκαστεί η Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας να ξανατρέξει τον πίνακα και να δικαιωθούν οι συναδέλφισσες/οι.

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και νέα κρούσματα παραβίασης δικαιωμάτων διαπιστώθηκαν στις αποσπάσεις των συναδέλφων ΠΕ70.

Συγκεκριμένα, δύο συναδέλφισσες μέλη του Συλλόγου μας, που δεν πήραν απόσπαση, είδαν έκπληκτες ότι στα σχολεία που ζητούσαν είχαν αποσπαστεί συνάδελφοι με λιγότερα μόρια! Φυσικά οι συναδέλφισσες προέβησαν σε ενημέρωση του Σωματείου μας και ταυτόχρονα έκαναν ένσταση. Συγκεκριμένα, η μία συναδέλφισσα με 50,67 μόρια διαπίστωσε ότι στην πρώτη της επιλογή στο 2ο Δημοτικό Υμηττού τοποθετήθηκε συνάδελφος με 15,5 μόρια [να σημειωθεί ότι στους προσωρινούς πίνακες ο συγκεκριμένος συνάδελφος είχε τοποθετηθεί στο 31ο Δημοτικό Αθηνών με τη σημείωση (υποχρεωτικά), ενώ στους οριστικούς τοποθετήθηκε στο 2ο Υμηττού]. Η άλλη συναδέλφισσα με 47,17 μόρια ζητούσε να πάει στο 3ο Δημοτικό Αθηνών όπου τοποθετήθηκε συναδέλφισσα με 35,38 μόρια.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του Συλλόγου μας η Πρόεδρος εκ μέρους του Δ.Σ. έκανε παρέμβαση σήμερα το πρωί στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ο οποίος είπε ότι θα έβλεπε το ζήτημα αφού τελείωνε τις συσκέψεις με τους Διευθυντές και Προϊσταμένες και θα απαντήσει αφού ενημερωθεί και από την κίνηση προσωπικού. Πράγματι επικοινώνησε με την Πρόεδρο μετά το πέρας των διαδικασιών αυτών και «δεσμεύτηκε» ότι θα δει το ΠΥΣΠΕ τις ενστάσεις. Όταν ρωτήθηκε πότε, απάντησε γρήγορα, σήμερα ή αύριο. Στην επισήμανση ότι εμείς δε ζητάμε μόνο δικαίωση των συγκεκριμένων συναδελφισσών αλλά και αντικειμενικότητα για όλους τους άλλους συναδέλφους, πράγμα που σημαίνει να ξανατρέξει ο πίνακας, απάντησε ότι θα γίνει ό,τι πρέπει.

Ξεκαθαρίζουμε ως Δ.Σ. του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» τα εξής:

-        Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τα ίδια! Ζητάμε πειστική εξήγηση πώς μπορεί να συμβαίνουν τέτοια «λάθη»!

-        Ζητάμε να σταματήσει κάθε παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και να ικανοποιούνται τα αιτήματα των συναδέλφων για υπηρεσιακές μεταβολές με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

-        Στην παρούσα περίπτωση ζητάμε να ξανατρέξει ο πίνακας των αποσπάσεων ΠΕ70 και να πάει κάθε συνάδελφος/ισσα εκεί που δικαιούται!

-        Αν δε γίνει αυτό, θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για να το επιβάλουμε!

Με το κείμενο αυτό ενημερώνουμε ταυτόχρονα και τους άλλους ΣΕΠΕ της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας και τους καλούμε σε κοινή παράσταση αν δεν ικανοποιηθεί το βασικό μας αίτημα να ξανατρέξει ο συγκεκριμένος πίνακας και σε κάθε περίπτωση να κάνουμε σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε άλλες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων στις υπηρεσιακές μεταβολές!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του