daskalos_agglika
"Να δοθούν άμεσα όλα τα οργανικά και λειτουργικά κενά για την τοποθέτηση των αναπληρωτών! Οποιαδήποτε άλλη τακτική θα «διαλύσει» τους συναδέλφους στις Κυκλάδες!"

Με νέα ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Α' Κυκλάδων τονίζει τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν από την μη κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών στα σχολεία.

Καλούν, επίσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, στη 1 μ.μ., στη ΔΔΕ Κυκλάδων.

Η ανακοίνωση

"Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διορίστηκαν μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα όσους έρχονται στις Κυκλάδες. Δεν ξεχνάμε ότι οι διορισμοί αυτοί όπως και οι περυσινοί και της Ειδ. Αγωγής το 2020, αποτελούν προϊόν ενός πολυετούς αγώνα του κινήματος της εκπαίδευσης και δεν οφείλονται σε κανένα υπουργό και σε καμία κυβέρνηση. Σε όλο αυτό τον αγώνα συμμετείχε, με όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που είχε και η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι ο αριθμός των διορισμών είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα πραγματικά κενά της Εκπαίδευσης, στα οποία εργάζονται «μόνιμοι» αναπληρωτές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/διορισμό όλων των αναπληρωτών σε όλα τα πραγματικά κενά σε γενική και ειδική αγωγή, μπλοκάροντας κάθε σκέψη για διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ με κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. 

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων είναι επίσης στην προμετωπίδα του αγώνα για την κατάργηση και ενός άλλου άδικου κι αντιεκπαιδευτικού μέτρου: τη διετή υποχρεωτική παραμονή των νεοδιορισθέντων συναδέλφων στον τόπο διορισμού τους. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού το ΥΠΑΙΘ, αποδεικνύει συνεχώς στην πράξη την αναλγησία του και την τιμωρητική διάθεση που επιφυλάσσει για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ως αναπληρωτές «όργωσαν» όλη την Ελλάδα για να καλύψουν τις μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες. Καθολική είναι η απαίτηση για άμεση κατάργηση αυτής της τιμωρητικής διάταξης που δημιουργεί ανασφάλεια και επιπλέον οικογενειακές δυσκολίες στους νεοδιορισθέντες συναδέλφους, αλλά το ΥΠΑΙΘ προς το παρόν κωφεύει.

Το ΥΠΑΙΘ εμπαίζει για μια ακόμη χρονιά τους αναπληρωτές συναδέλφους. Τους υποχρέωσε να υποβάλουν αιτήσεις χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Η πίεση δε προς τις ΠΔΕ και ΔΔΕ για αποστολή όσο το δυνατόν μικρότερου αριθμού κενών είναι συνεχής. Ζητάμε να μην εφαρμοστεί η περυσινή «κρυφή» οδηγία του υπουργείου σχετικά με τα εμφανιζόμενα κενά και τον τρόπο τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών σε αυτά ( δήλωση κενών ίσο σε αριθμό με τους προσληφθέντες αναπληρωτές και όχι όλα τα κενά), διότι οδήγησε σε πλήρη αδιαφάνεια, παραβίαση της αντικειμενικότητας και στρέβλωση στη διαδικασία πρόσληψης – τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών. Η θέση μας, που είναι θέση ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος είναι απλή: Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα Σχολεία σε μία φάση, ιδιαίτερη μέριμνα για τις ανάγκες στην ειδική αγωγή (σχ. νοσηλευτές - Ε.Β.Π. - παράλληλη στήριξη), τοποθέτηση των αναπληρωτών αφού ανακοινωθούν όλα τα υπάρχοντα κενά και μετά από δημοσιοποίηση του πίνακα μορίων και προτιμήσεών τους. Κατά τα άλλα, το υπουργείο επαίρεται για την ειδοποίηση των συναδέλφων «…με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.»

Υ.Γ. Τις τελευταίες ημέρες από κάποιες ΔΔΕ διακινείται η πληροφορία ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα γίνουν με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών στα ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις προτιμήσεων των συναδέλφων. Δε γνωρίζουμε αν παρασκηνιακά (όπως το συνηθίζει άλλωστε) το ΥΠΑΙΘ έδωσε κάποια τέτοια «οδηγία» στις ΠΔΕ και ΔΔΕ. Αυτό που γνωρίζουμε καλά και απαιτούμε την ορθή εφαρμογή της, είναι η σχετική νομοθεσία, η οποία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια ρύθμιση! Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ο σωστός και διαφανής τρόπος τοποθέτησης προϋποθέτει και την ανάρτηση στον ιστότοπο της κάθε ΔΔΕ, των λειτουργικών κενών και των πινάκων αιτήσεων και επιλογών των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών μαζί με τη μοριοδότησή τους.

Ειδάλλως, οποιαδήποτε άλλη τακτική θα επιφέρει τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους, ιδιαίτερα και λόγω των επιπρόσθετων δυσκολιών που δημιουργεί η νησιωτικότητα και οι συνθήκες της στην περιοχή των Κυκλάδων!

Καλούμε τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους και συναδέλφισσες, να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας, ώστε να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο στη συλλογική ζωή και να έχουν πλήρη ενημέρωση, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την διεύρυνση και ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, για το ζωντάνεμα της αντίστασης σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, ώστε να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης και ανατροπής απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τον Σεπτέμβρη να δώσουμε ξανά τη μάχη όπως κάθε χρόνο για το σχολείο που θέλουμε, κόντρα στο σχολείο που μας ετοιμάζουν, το σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης και της υποταγής, το σχολείο - επιχείρηση. 

Απαιτούμε:

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!
Κατάργηση του προσοντολογίου του νόμου Γαβρόγλου και των απολύσεων! Καμία σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας. Εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια!
Δωρεάν στέγη, σίτιση και μετακινήσεις σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές των νησιωτικών, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών!
Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους. 
Πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.
"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;