kerameos
Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Ηπιότερα μέτρα για τα σχολεία, τα οποία θα είναι πιο κοντά στην κανονικότητα, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Η ευρύτερη τάση ακούγοντας και τους ειδικούς είναι για τα ηπιότερα δυνατά μετρά στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των σχολείων να είναι πιο κοντά στην κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για τον κορονοϊό ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. Η κυβέρνηση προκρίνει στοχευμένα μέτρα, ενώ, όπως όλα δείχνουν η μάσκα θα είναι προαιρετική στα σχολεία.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και αν χρειαστεί θα γίνουν προσαρμογές στα όποια μέτρα.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι τα σχολειά ανοίγουν με τις καλύτερες συνθήκες με 8. 600 νέους, μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και συνολικά 25.000 μόνιμους διορισμούς μέσα σε 2 χρόνια, όταν από το 2008 έως το 2020 δεν είχε γίνει ούτε ένας διορισμός.

Ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα, οι δήμοι ετοιμάζουν τις υποδομές τα σχολειά ανοίγουν με πολλές καινοτομίες, μεταξύ των οποίων το ολοήμερο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mikis-theodorakis.jpg
Άρτα: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026, 19:30
Άρτα: Μεγάλο αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης
Βενζινάδικο
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
Σε επ' αόριστον «λουκέτο» στα καύσιμα προχωρούν τα βενζινάδικα με αντιδράσεις για το πλαφόν στο κέρδος και τις τιμές
Απεργία διαρκείας στα πρατήρια καυσίμων από τη Δευτέρα 23/3 - Οι περιοχές
ekab-1_8.jpg
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα
Ο 60χρονος οδηγός του αυτοκινήτου εκτινάχθηκε από το όχημα και κατέληξε στο οδόστρωμα μετά τη σφοδρή σύγκρουση
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός σε σφοδρό τροχαίο, εκτινάχθηκε από το κάθισμα