Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα σχολείων, την β΄φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών και τις κρίσεις διευθυντών σχολείων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Καλεσμένη σε εκπομπή του OPEN βρέθηκε σήμερα Κυριακή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Καλεσμένη σε εκπομπή του OPEN βρέθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τους διορισμούς εκπαιδευτικών, το ολοήμερο σχολείο, τις καινοτομίες, την αξιολόγηση, τους μέντορες, τη β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών, την κρίση των διευθυντών σχολικών μονάδων, τους εκπαιδευτικούς ομίλους, την επαγγελματική εκπαίδευση, την αστυνομία στα ΑΕΙ, τους τρόπους προσλήψεων των εκπαιδευτικών, το ΑΣΕΠ

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις δηλώσεις τις

Απαντώντας σε ερωτήματα για τα πρωτόκολλα ή τη διενέργεια self test από μαθητές  και εκπαιδευτικούς η υπουργός Παιδείας απάντησε «πάμε σε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική σχολική χρονιά» προσθέτοντας ότι «έχουμε φύγει από τη λογική του συστηματικού ελέγχου διότι αυτό πλέον δεν αποδίδει. Σημειωτέον, δε, ότι έχει εμβολιαστεί και έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Έχουμε άλλα δεδομένα πλέον. Το καλοκαίρι μεγάλος αριθμός νόσησε. Άρα πάμε σε μία νέα φάση όπου βλέπετε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα όπως υπήρχαν προηγουμένως».

Σε σχέση με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι «η πολιτεία έχει μέτρα για όποιον νοσήσει που είναι καραντίνα 5 ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία».

«Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία μας ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή κατάσταση του προσωπικού όλων των τελευταίων χρόνων. Τι εννοώ. Ολοκληρώσαμε 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Γιατί το τονίζω. Γιατί για 12 χρόνια δεν είχε διοριστεί ούτε ένας μόνιμος εκπαιδευτικός. Από το 2008 μέχρι το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Εμείς είχαμε ήδη διορίσει 16.200, τώρα διορίσαμε σχεδόν 8.500 εκπαιδευτικούς άρα ενισχύουμε διαρκώς, εμπλουτίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης. (...) Αν δεν επενδύσεις πρώτα, πρώτα απ' όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης τότε όλα τα υπόλοιπα κατά τη γνώμη μου είναι μάταια.  Γι' αυτό λοιπόν ξεκινάμε με 8500 νέους διορισμούς στην εκπαίδευση. Έχουν ανακοινωθεί οι διορισμοί, έχουν ολοκληρωθεί, έχουν λάβει SMS με τα σχετικά και προχωρούμε στο άνοιγμα των σχολείων μας με καινοτομίες».

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο, τόνισε ότι έως τώρα τελείωνε στις 4 το απόγευμα και πλέον στο 50% των τμημάτων της χώρας θα τελειώνει στις 5:30. «Επεκτείνεται το σχολικό ωράριο», υπογράμμισε η υπουργός. 

Για τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δήλωσε ότι "γίνεται μια πρώτη φάση προσλήψεων που καλύπτει την μεγάλη πλειοψηφία των κενών και μετά επειδή τις πρώτες μέρες δηλώνονται άδειες και άλλες διαδικασίες γίνεται και δεύτερη φάση. Αυτό θα το δούμε, δεν μπορώ τώρα να σας πω ακριβή ημερομηνία, περιμένουμε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να δηλώσουν τα όποια κενά παρατηρηθούν από άδειες και άλλες μονάδες προκειμένου να τα καλύψουμε αμέσως με εκπαιδευτικούς"

Για τις κρίσεις των διευθυντών σχολείων δήλωσε ότι "πηγαίνουμε σταδιακά όπως λέει ο νόμος. Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις διευθυντών εκπαίδευσης, προχωρήσαμε με τους συμβούλους εκπαίδευσης και ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης. Ακολουθούν οι διευθυντές σχολείων που είναι 14.000, σκεφτείτε πόσα συμβούλια πρέπει να δημιουργηθούν".


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου