yppeth
INTIME NEWS
Εγκρίθηκε ο οδηγός υλοποίησης και εφαρμογής για την εισαγωγή των αγγλικών στην προσχολική εκπαίδευση - Προσλαμβάνονται αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας (πλήρους/ μειωμένου ωραρίου) ή και ωρομίσθιοι

Εγκρίθηκε ο οδηγός υλοποίησης και εφαρμογής της πράξης «Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στην Προσχολική Εκπαίδευση, Σχολικό Έτος 2022-2023». Στο πλαίσιο υλοποίησης, προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πλήρους/ μειωμένου ωραρίου) ή και ωρομίσθιοι.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται, με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για απασχόληση πλήρους/μειωμένου ωραρίου. 

Τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανωτέρω αναπληρωτών είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους/μειωμένου ωραρίου / ωρομισθίων των αντίστοιχων ειδικοτήτων που μισθοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον οδηγό, δράση αποσκοπεί στη διεύρυνση ή/και συμπλήρωση των δημιουργικών δραστηριοτήτων στα προγράμματα σπουδών του Νηπιαγωγείου, ώστε να έρθουν οι μαθητές – από τα πρώτα χρόνια του μαθητικού τους βίου – σε επαφή με την αγγλική γλώσσα, η οποία έχει εμπεδωθεί ως κοινή γλώσσα συνεννόησης (lingua franca) στη σύγχρονη εποχή, και η καλή γνώση της οποίας αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τη ζωή τους.

Η επαφή των μαθητών από μικρή ηλικία με την αγγλική γλώσσα, μέσω δραστηριοτήτων, θα διευρύνει τους μαθησιακούς τους ορίζοντες και θα ενισχύσει την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων, συμπληρώνοντας παράλληλα τον ενιαίο και διαθεματικό χαρακτήρα των προγραμμάτων του Νηπιαγωγείου. Περαιτέρω, θα διευκολύνει τη μετάβαση των μαθητών στις επόμενες βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου η αγγλική γλώσσα διδάσκεται ως διακριτό μάθημα με τρόπο αυτοτελή και συστηματικό.

Στο πλαίσιο της δράσης απασχολούνται οι αναγκαίοι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ06 - Αγγλικής σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που καθορίζεται με την υπ. αριθμ. Φ.80378/ΓΔ4/05-07-2021 Υ.Α (ΦΕΚ Β’ 3311/26-07-2021).

Τα αποτελέσματα της Δράσης αφορούν στη:

· Στήριξη της προετοιμασίας των νηπίων για τη μετάβασή τους στη Δημοτική Εκπαίδευση.

· Ενίσχυση των βασικών δεξιοτήτων των νηπίων για την προσωπική ολοκλήρωση, ανάπτυξη και κοινωνική τους ένταξη.

· Ανάπτυξη αντιληπτικών ικανοτήτων και κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Συμπληρωματικά υλοποιούνται δράσεις δημοσιότητας.

Διάρκεια υλοποίησης της Πράξης: 01/08/2022 – 31/12/2023 (Σχολικό έτος 2022-2023).

Η συνέχεια εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

3xronos aggelos
Διεκόπη η δίκη για τον 3χρονο Άγγελο – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που βίωσε
Στις 12 Μαΐου η συνέχεια της εκδίκασης – Καθημερινή κακοποίηση, ηρεμιστικά και ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει
Διεκόπη η δίκη για τον 3χρονο Άγγελο – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη φρίκη που βίωσε
ΑΚινητα
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
Γλυφάδα, Πετρούπολη και Δραπετσώνα εμφανίζουν σχεδόν ίδια επενδυτική εικόνα – Τα νέα δεδομένα και οι εκπλήξεις της αγοράς
«Θερμόμετρο» ακινήτων: Με πόσα ενοίκια αγοράζεις σπίτι στην Αττική
peripoliko
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Τα θύματα τον αναγνώρισαν με βεβαιότητα – Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
Συνελήφθη ο «δράκος» του Πειραιά: Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και σεξουαλικές παρενοχλήσεις
limni.jpg
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου
Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της ταυτότητας και των αιτιών θανάτου
Σοκ στη Χαλκιδική: Ανθρώπινο κρανίο και οστά ανακαλύφθηκαν σε τεχνητή λίμνη ξενοδοχείου