Μαρίζα Φουντοπούλου
Με τριετή θητεία

Με απόφαση της υπουργού Παιδείας που δημοσιεύθηκε σήμερα,  τοποθετήθηκε η κ. Φουντοπούλου Μαρία Ζωή του Μιχαήλ, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), με τριετή θητεία.

Η Μ. Φουντοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αθήνα. 

Υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1999 μέχρι και σήμερα, που είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Το γνωστικό αντικείμενό της είναι: «Μεθοδολογία της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Θεωρία και Πράξη» και αυτό θεραπεύει στο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο της.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως σήμερα βρίσκεται σε αναστολή από τα διοικητικά της καθήκοντα στο ΕΚΠΑ και έχει αναλάβει τη θέση Β' Αντιπροέδρου στον ΔΟΑΤΑΠ, υπεύθυνης για το επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, του 17χρονου Άγγελου και της 14χρονης Αθηνάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Μιχάλης Σφακιανάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου) στο alfavita.gr: Για τη νέα σύγκλιση της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
εκπαιδευτικοι
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»
Για τον εκπαιδευτικό κόσμο, το βασικό ερώτημα παραμένει: θα καλυφθούν ουσιαστικά τα κενά των σχολείων;
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Στις αρχές Μαΐου οι ανακοινώσεις – Τι αλλάζει με τον κανόνα «1 προς 1»