Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές ΕΒΠ της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΠ λόγω "έλλειψης τίτλου σπουδών"! 

Πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με αναπληρωτές ΕΒΠ που βρέθηκαν εκτός πινάκων λόγω τεχνικού λάθους και υπαιτιότητας του ΑΣΕΠ, ζητούν οι αναπληρωτές.

Σε απάντησή τους προς τον Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ.Αλ.Κόπτση, οι αναπληρωτές τονίζουν ότι για την επίλυση του ζητήματος χρειάζεται  «πολιτική βούληση, την οποία δυστυχώς εσείς δεν έχετε, ή ακόμη χειρότερα, δεν θέλετε να επιδείξετε».

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι αναπληρωτές ΕΒΠ της προκήρυξης 1ΕΑ/2022 απορρίφθηκαν από το ΑΣΕΠ ...λόγω "έλλειψης τίτλου σπουδών". 

Με επιστολή τους οι απορριπτόμενοι σημειώνουν ότι κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής μας αίτησης, το σύστημα, μη ανταποκρινόμενο ορθά, "δε μας χορηγούσε δικαίωμα επιλογής κωδικού, παρέχοντάς μας μία και μόνο επιλογή, αυτή του προεπιλεγμένου κωδικού από το ίδιο το σύστημα. Η συγκεκριμένη επιλογή κωδικού ήταν μονόδρομος χωρίς προβληματισμούς και αμφιβολίες μιας και δεν είχαμε δυνατότητα άλλης επιλογής. Στη συνέχεια σε επανειλημμένα τηλεφωνήματα που κάναμε λαμβάναμε  τα καθησυχαστικά λόγια αρμόδιων υπαλλήλων του ΑΣΕΠ, σχετικά με τους κωδικούς".

Η απάντηση των αναπληρωτών ΕΒΠ

Σε απάντηση του μηνύματος σχετικά με τον προγραμματισμό και σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ένα μεγάλο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού - για το οποίο επαίρεστε ότι επενδύσατε - προέκυψε από τους προσωρινούς, λανθασμένους και μη επικυρωμένους πίνακες αναπληρωτών, όπως του διαγωνισμού 1ΕΑ/2022 στη δική μας περίπτωση.

Η ολιγωρία - απροθυμία του ΑΣΕΠ να εκδώσει οριστικούς πίνακες, καθώς και η εμμονή του ΥΠΑΙΘ να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να δοθεί τάχα η εντύπωση πως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών, έχουν ως συνέπεια να μείνει στην ανεργία το ανθρώπινο δυναμικό εκείνο που τόσα χρόνια στελεχώνει τα σχολεία μας.

Ο ΑΣΕΠ αρνείται να μας δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέταση των ενστάσεών μας, το ΥΠΑΙΘ αρνείται να παρέμβει, κι εμείς βρισκόμαστε εκτός πινάκων λόγω τεχνικού λάθους και υπαιτιότητας του ΑΣΕΠ. Για μία ακόμη φορά, λοιπόν, απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ των οριστικών πινάκων, και τη ΔΙΚΑΙΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ των απορριπτέων αναπληρωτών ΕΒΠ.

Δε θα δεχθούμε οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση και εμπαιγμό, ούτε αστείες δικαιολογίες περί αναρμοδιότητας του ΑΣΕΠ να επιλύσει το ζήτημά μας, όπως και ότι το ΥΠΑΙΘ δε δύναται να παρέμβει σε μια ανεξάρτητη αρχή όπως το ΑΣΕΠ. Πολιτική βούληση χρειάζεται, την οποία δυστυχώς εσείς δεν έχετε, ή ακόμη χειρότερα, δεν θέλετε να επιδείξετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Όλοι και όλες στην 24ωρη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη»
«Ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας, οφείλουμε ξανά να κλείσουμε τα σχολεία της Αττικής»
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Όλοι και όλες στην 24ωρη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη»
Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Πιερρακάκης: Εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια
Προθεσμία έως 14 Μαρτίου στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να δηλώσουν κενά και πλεονάσματα προσωπικού
Πιερρακάκης: Εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια
ιεπ
ΙΕΠ: Κονδύλι 12.000€ για προμήθεια ακουστικών ενόψει αξιολόγησης στην Ξένη Γλώσσα στον διαγωνισμό PISA 2025
Αντικείμενο του έργου του Αναδόχου είναι η προμήθεια εξοπλισμού και η αποστολή του στις σχολικές μονάδες για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της...
ΙΕΠ: Κονδύλι 12.000€ για προμήθεια ακουστικών ενόψει αξιολόγησης στην Ξένη Γλώσσα στον διαγωνισμό PISA 2025