Φ.Σ. Μουσικού, Φιλολογίας, Ψυχολογίας ΑΠΘ: "Να αποσυρθούν τώρα τα τουρνικέ από την είσοδο της Πρυτανείας"
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν οι φοιτητές, σήμερα Δευτέρα 22/8, στις 12:00, στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Ξεκινά η επαναλειτουργία του ΑΠΘ μετά την τοποθέτηση τουρνικέ στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος και μέρος των φοιτητικών συλλόγων έχει προγραμματίσει νέα διαμαρτυρία, σήμερα Δευτέρα 22/8, στις 12:00, στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Μουσικού, Φιλολογίας, Ψυχολογίας

"Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον μήνα Αύγουστο, όποτε και τα πανεπιστήμια δεν λειτουργούν λόγω διακοπών, είδαμε την κυβέρνηση σε άμεση συνεργασία με την Πρυτανεία Παπαϊωάννου να επιβάλουν στο εσωτερικό των σχολών μας καθεστώς ελεγχόμενης εισόδου. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεα της σκληρής προσπάθειας του Υπουργείου και της Πρυτανείας να μεταλλάξουν πλήρως το Πανεπιστήμιο, με χαρακτηριστική την κίνηση εγκατάστασης των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου με πρόσχημα το χτίσιμο μιας βιβλιοθήκης όλο το προηγούμενο διάστημα. Η λυσσαλέα προσπάθεια του Υπουργείου να προχωρήσει στην διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου φαίνεται τόσο από την πρόσληψη άλλων 600 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την ΟΠΠΙ την στιγμή που τα κενά στο εσωτερικό του πανεπιστημίου συνεχίζουν να αυξάνονται, από την εγκατάσταση τουρνικέ την στιγμή που οι σχολές είναι κλειστές , όσο και από την ψήφιση νέου νόμου πλαισίου μέσα στο κατακαλόκαιρο που προχωράει στην πλήρη ισοπέδωση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων ενώ παράλληλα αλλάζει ριζικά τον τρόπο που θα λαμβάνονται αποφάσεις στο εσωτερικό των ΑΕΙ.

Η πρυτανεία Παπαϊωάννου έχει κερδίσει επάξια τον ρόλο του εντολοδόχου της κυβέρνησης μέσα στο πανεπιστήμιο, μιας και έχει κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια του Υπουργείου για την εκπαίδευση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, προσπαθώντας να παρακάμψει ακόμα και την Σύγκλητο. Η στοχοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, η μη αναγνώριση των αποφάσεών τους, η αποκοπή τους από τις διαδικασίες της Συγκλήτου που πραγματοποιούνται εν κρυπτώ πίσω από καγκελόπορτες αποτελεί μια συντεταγμένη κίνηση της Πρυτανείας που έρχεται να συμπληρώσει τις επιλογές της για υλοποίηση στην πράξη του νόμου Κεραμέως, στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πανεπιστημίου στο οποίο οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης αξιοπρεπών όρων σπουδών και εργασιακής προοπτικής θα παρακολουθείται, θα ποινικοποιείται και θα διώκεται. Η προσπάθεια επιβολής ενός νέου καθεστώτος στο εσωτερικό των σχολών όπου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις σπουδές και το μέλλον μας θα έχει η κυβέρνηση και οι εγκάθετοί της, θα βρει απέναντι της τους φοιτητικούς συλλόγους και τις διεκδίκησες τους για καλύτερες σπουδές και προοπτική.

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι Πρυτανεία που αποφασίζει και διατάζει αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας, που λειτουργεί ως το πολιτικό γραφείο της κυβέρνησης και ενδιαφέρεται μόνο για το πώς θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις ρυθμίσεις του υπουργείου που διαλύουν το πανεπιστήμιό μας, είναι πρυτανεία που έχει ανοίξει μέτωπο με τους φοιτητικούς συλλόγους και θα λάβει την απάντησή της. Σε όλη αυτή την κατάσταση που κυβέρνηση και πρυτανεία διαμορφώνουν για τα πανεπιστήμια μας οι φοιτητές έχουμε λόγο και δεν θα επιτρέψουμε να τους περάσει. Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τις δομές τους θα θέσουμε αναχώματα σε ότι έρχεται να μας πλήξει. Παλεύουμε ενάντια στο πανεπιστήμιο που μας προδιαγράφουν, ένα πανεπιστήμιο πλήρως αποστειρωμένο όπου για κάθε μορφή αντίδρασης ή συλλογικής διεκδίκησης υπάρχουν τα πειθαρχικά να σε τιμωρήσουν, η ΟΠΠΙ να μας καταστείλει αλλά και τα τουρνικέ να μας αποκλείσουν και να μας ελέγχουν. Καμία σκέψη για ελεγχόμενη είσοδο στο ΑΠΘ και σε καμία σχολή. Άμεση απόσυρση των τουρνικέ από τη Πρυτανεία ΑΠΘ! Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του Πανεπιστημίου μας! Η πρυτανεία Παπαϊωάννου να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της και να αποσύρει τα συστήματα ελεγχόμενης εισόδου!

Να αποσυρθούν τώρα τα τουρνικέ από την είσοδο της Πρυτανείας- καμία σκέψη για εγκατάσταση συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου στις σχολές μας

Καμία σκέψη για εγκατάσταση της ΟΠΠΙ εντός των ιδρυμάτων μας!

Κάτω ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!

Κάτω ο νόμος-πλαίσιο.

Ως Φοιτητικός Σύλλογος καλούμε σε διαμαρτυρία στην Πρυτανεία ΑΠΘ, Δευτέρα 22/08 στις 12μμ"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teacher-daskalos
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) για το σύνολο των εκπαιδευτικών σε σταθερή ημερομηνία...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Άνοια
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας
Η Νο1 τροφή που πρέπει να περιορίσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με τους διατροφολόγους
Οι διατροφολόγοι μίλησαν: Αυτή είναι η νο1 τροφή για να μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας