Φοιτητικές εστίες: Χρηματοδότηση 190 εκατ.€ για κατασκευή εστιών στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας με ΣΔΙΤ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ήδη για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Χρηματοδότηση 190 εκατ. ευρώ για τρία έργα που θα γίνουν με το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορούν στην κατασκευή των φοιτητικών εστιών στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Invest EU, ανάμεσα σε 49 έργα συνολικού ύψους 7,7 δισ. ευρώ

Οι διαγωνισμοί για αυτά τα project ξεκίνησαν το 2020 και με την ένταξη τους στο Invest EU, οι διαγωνισμοί παίρνουν πράσινο φως για να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων. Ήδη για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τα έργα για τις φοιτητικές εστίες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία φοιτητικών καταλυμάτων και άλλων εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης (R&D)) για 3 ελληνικά πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης χρησιμοποιώντας το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Στο έργο για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη Β` φάση έχουν προκριθεί οι: ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ.

Ο ανάδοχος θα κατασκευάσει όχι μόνο φοιτητικές κατοικίες αλλά και χώρο σίτισης 1.500 φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη και 12 πανεπιστημιακές κατοικίες στην ίδια πόλη. Στην Κομοτηνή, εκτός από δύο κτίρια φοιτητικών κατοικιών προβλέπεται και χώρος σίτισης 2.500 φοιτητών, ένας ξενώνας φιλοξενίας και 24 πανεπιστημιακές κατοικίες. Στην Ξάνθη σχεδιάζεται η κατασκευή Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα
Το νέο κόμμα Τσίπρα κάνει πρεμιέρα – Ποιοι στελεχώνουν το επιτελείο της επόμενης ημέρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα