Φοιτητικές εστίες: Χρηματοδότηση 190 εκατ.€ για κατασκευή εστιών στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας με ΣΔΙΤ
Ήδη για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Χρηματοδότηση 190 εκατ. ευρώ για τρία έργα που θα γίνουν με το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορούν στην κατασκευή των φοιτητικών εστιών στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θράκης και Θεσσαλίας ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Invest EU, ανάμεσα σε 49 έργα συνολικού ύψους 7,7 δισ. ευρώ

Οι διαγωνισμοί για αυτά τα project ξεκίνησαν το 2020 και με την ένταξη τους στο Invest EU, οι διαγωνισμοί παίρνουν πράσινο φως για να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων. Ήδη για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τα έργα για τις φοιτητικές εστίες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία φοιτητικών καταλυμάτων και άλλων εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης (R&D)) για 3 ελληνικά πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης χρησιμοποιώντας το μοντέλο σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Στο έργο για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη Β` φάση έχουν προκριθεί οι: ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrakat και η κοινοπραξία Μυτιληναίος – ΑΤΕΣΕ.

Ο ανάδοχος θα κατασκευάσει όχι μόνο φοιτητικές κατοικίες αλλά και χώρο σίτισης 1.500 φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη και 12 πανεπιστημιακές κατοικίες στην ίδια πόλη. Στην Κομοτηνή, εκτός από δύο κτίρια φοιτητικών κατοικιών προβλέπεται και χώρος σίτισης 2.500 φοιτητών, ένας ξενώνας φιλοξενίας και 24 πανεπιστημιακές κατοικίες. Στην Ξάνθη σχεδιάζεται η κατασκευή Ερευνητικού Κέντρου Αριστείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα