Πέρα από την πανδημία του κορoνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

«Οι απόφοιτοι των κολεγίων θα μπορούν πλέον να διεκδικούν επί ίσοις όροις, θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα» τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει ότι οι πτυχιούχοι των κολεγίων θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις διοίκησης στο δημόσιο τομέα, καθώς πλέον δεν θα απαιτούνται πτυχία «Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής» αλλά Πτυχία Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής.

«Πέρα από την πανδημία του κορωνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

Αρχικά το Νοέμβριο του 2020, με νυχτερινή και εκπρόθεσμη τροπολογία ισοτίμησαν τα  επαγγελματικά δικαιώματα των  αποφοίτων των κολεγίων με αυτά των  αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Τώρα κάνουν το επόμενο βήμα  δίνοντας τη δυνατότητα για θέση ευθύνης  στο Δημόσιο με  αμφίβολης ποιότητας και επάρκειας πιστοποιητικά που χορηγούν τα κολέγια» αναφέρει η ΠΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι «για ακόμη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θυσιάζει στα συμφέροντα της αγοράς την αξιοκρατία, περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει τις συνταγματικές προβλέψεις».

Η ανακοίνωση:

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ για τις θέσεις διοίκησης στον Δημόσιο Τομέα, δεν θα απαιτούνται πλέον πτυχία «Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής», αλλά «Πτυχία Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής».

Η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για την πλήρη ισοτιμία και αντιστοίχιση των πιστοποιητικών των κολεγίων με τα πτυχία των Δημόσιων ελληνικών Πανεπιστημίων, τόσο σε ακαδημαϊκό  όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με την κατοχύρωση ίσων επαγγελματικών δικαιωμάτων!

Με την νέα τροπολογία, οι απόφοιτοι των κολεγίων θα μπορούν πλέον να διεκδικούν επί ίσοις όροις, θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 της τροπολογίας, ένα από τα απαιτούμενα προσόντα στη διαδικασία της επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο τομέα είναι: «Πτυχίο Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής».

Μέχρι σήμερα, αυτό που ισχύει είναι: «Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής».

Πέρα από την πανδημία του κορωνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

Αρχικά το Νοέμβριο του 2020, με νυχτερινή και εκπρόθεσμη τροπολογία ισοτίμησαν τα  επαγγελματικά δικαιώματα των  αποφοίτων των κολεγίων με αυτά των  αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Τώρα κάνουν το επόμενο βήμα  δίνοντας τη δυνατότητα για θέση ευθύνης  στο Δημόσιο με  αμφίβολης ποιότητας και επάρκειας πιστοποιητικά που χορηγούν τα κολέγια!

Για ακόμη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θυσιάζει στα συμφέροντα της αγοράς την αξιοκρατία, περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει τις συνταγματικές προβλέψεις.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μάτι
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
«Υπήρχαν σχέδια των Δήμων για απομάκρυνση πληθυσμού, όμως η εισήγηση δεν έγινε ποτέ», είπε ο δικαστικός πραγματογνώμονας Δ. Λιότσιος
Δίκη για το Μάτι: «Δεν έγινε ποτέ εισήγηση για απομάκρυνση του πληθυσμού»
λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ