Με πτυχίο κολεγίου στο δημόσιο: «Πέρα από την πανδημία, έχουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων»
Πέρα από την πανδημία του κορoνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

«Οι απόφοιτοι των κολεγίων θα μπορούν πλέον να διεκδικούν επί ίσοις όροις, θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα» τονίζει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει ότι οι πτυχιούχοι των κολεγίων θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις διοίκησης στο δημόσιο τομέα, καθώς πλέον δεν θα απαιτούνται πτυχία «Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής» αλλά Πτυχία Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής.

«Πέρα από την πανδημία του κορωνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

Αρχικά το Νοέμβριο του 2020, με νυχτερινή και εκπρόθεσμη τροπολογία ισοτίμησαν τα  επαγγελματικά δικαιώματα των  αποφοίτων των κολεγίων με αυτά των  αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Τώρα κάνουν το επόμενο βήμα  δίνοντας τη δυνατότητα για θέση ευθύνης  στο Δημόσιο με  αμφίβολης ποιότητας και επάρκειας πιστοποιητικά που χορηγούν τα κολέγια» αναφέρει η ΠΕΚ, υπογραμμίζοντας ότι «για ακόμη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θυσιάζει στα συμφέροντα της αγοράς την αξιοκρατία, περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει τις συνταγματικές προβλέψεις».

Η ανακοίνωση:

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ για τις θέσεις διοίκησης στον Δημόσιο Τομέα, δεν θα απαιτούνται πλέον πτυχία «Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμα της αλλοδαπής», αλλά «Πτυχία Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο της αλλοδαπής».

Η Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζει την εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για την πλήρη ισοτιμία και αντιστοίχιση των πιστοποιητικών των κολεγίων με τα πτυχία των Δημόσιων ελληνικών Πανεπιστημίων, τόσο σε ακαδημαϊκό  όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με την κατοχύρωση ίσων επαγγελματικών δικαιωμάτων!

Με την νέα τροπολογία, οι απόφοιτοι των κολεγίων θα μπορούν πλέον να διεκδικούν επί ίσοις όροις, θέσεις διοίκησης στο Δημόσιο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 της τροπολογίας, ένα από τα απαιτούμενα προσόντα στη διαδικασία της επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο τομέα είναι: «Πτυχίο Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής».

Μέχρι σήμερα, αυτό που ισχύει είναι: «Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής».

Πέρα από την πανδημία του κορωνοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να ''εκτελούν συμβόλαια''.

Αρχικά το Νοέμβριο του 2020, με νυχτερινή και εκπρόθεσμη τροπολογία ισοτίμησαν τα  επαγγελματικά δικαιώματα των  αποφοίτων των κολεγίων με αυτά των  αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Τώρα κάνουν το επόμενο βήμα  δίνοντας τη δυνατότητα για θέση ευθύνης  στο Δημόσιο με  αμφίβολης ποιότητας και επάρκειας πιστοποιητικά που χορηγούν τα κολέγια!

Για ακόμη μία φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, θυσιάζει στα συμφέροντα της αγοράς την αξιοκρατία, περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει τις συνταγματικές προβλέψεις.

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πιερρακακης μακρη
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Το σχέδιο δράσης του ΥΠΑΙΘΑ για το 2024 και η απόφαση συγκρότησης του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής