Παρασταση διαμαρτυρίας στα ειδικα σχολεία στην ΠΔΕ θεσσαλονικης
Με ανακοίνωσή τους νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί σχολιάζουν τον πρόσφατο διορισμό τους.

Μετά από δύσκολες συνθήκες και πολυετείς καθυστερήσεις, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετώπισαν, αλλά και στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε να διοριστούν, "ευχαριστώντας" το Υπουργείο Παιδείας.

Η δήλωση

"Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί του 21 θέλουν να εκφράσουν εκ βάθους καρδίας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας διορίσατε 12 χρόνια μετά από τον τελευταίο ΑΣΕΠ, στον οποίο ήμασταν επιτυχόντες, όπως και στους διαγωνισμούς πριν από αυτόν. Έτσι μας δώσατε το δικαίωμα να εξασκήσουμε την υπομονή μας , τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας δίνετε την ευκαιρία να αποδείξουμε για άλλη μια φορά την διδακτική μας επάρκεια, θεωρώντας μας δόκιμους για 2 χρόνια αν και έχουμε 10, 14, 18 ή 20 προϋπηρεσία στο Υπουργείο Παιδείας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας κάνετε και νιώθουμε ακόμα νέοι αν και οι περισσότεροι είμαστε 40+.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας διορίσατε παρότι δεν είχαμε τα απαραίτητα προσόντα. Ούτε διδακτορικά, ούτε μεταπτυχιακά, ούτε δεύτερα πτυχία, ούτε επιμορφώσεις, ούτε γνώσεις υπολογιστών και ξένων γλωσσών, φυσικά ούτε πλούσια  προϋπηρεσία, παρά μόνο ένα σκέτο απολυτήριο Λυκείου. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που κατά τον διορισμό μας, μη δίνοντας όλα τα οργανικά κενά, μας δώσατε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη για άλλη μια φορά.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που με τον τρόπο αυτό, μας δώσατε ένα διάλειμμα από τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις κρατώντας μας μακριά από τις οικογένειες μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας διδάξατε οικιακή οικονομία! Πώς να τα βγάζει πέρα κανείς οικονομικά πληρώνοντας 2 και 3 ενοίκια, με μισθό νεοδιόριστου, εν μέσω ενεργειακής και οικονομικής κρίσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που ατσαλώσατε τα παιδιά μας, δείχνοντας τους τις δυσκολίες της ζωής σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας δείχνετε ότι η αδικία είναι κομμάτι της ζωής, διορίζοντας συναδέλφους από τον ίδιο πίνακα κατάταξης με εμάς, με πολύ λιγότερα μόρια, στον τόπο συμφερόντων μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που παρότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σας κάναμε προτάσεις για το πώς να μειώσετε τελικά την 2ετή υποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού μας, εσείς κρίνατε, φυσικά ορθώς,  ότι είναι πιο δίκαιο να μας εγκλωβίσετε εκεί άγνωστο για πόσα χρόνια. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τις υποσχέσεις σας ότι ΘΑ το επεξεργαστείτε. Μας θύμισαν παλιές καλές εποχές ελπίδας και αισιοδοξίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα μαθήματα ορθής διαχείρισης χρόνου. Σας θέσαμε το αίτημά μας τον Οκτώβριο και τελικά τον Ιούλιο μας απαντήσατε πως δεν προλαβαίνετε. Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει προφανώς την διεκδίκηση πριν τον διορισμό μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που αγνοήσατε με επιδεικτικό τρόπο ένα αίτημα σύσσωμου του πολιτικού χώρου και των συλλογικών οργάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζονται υποδείξεις προκειμένου η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενσκήψει με τρυφερότητα, κατανόηση και ανθρωπιά πάνω στα προβλήματα των εκπαιδευτικών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μας διδάξατε ότι ο πολίτης δεν έχει καμία ελπίδα να εισακουσθεί από την πολιτική ηγεσία, ακόμα κι αν το αίτημά του είναι δίκαιο και ηθικό, ακόμα κι αν το διεκδικεί με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Τώρα λοιπόν πραγματικά κατανοούμε βαθιά γιατί μας λέγατε «Θα έπρεπε να λέτε ευχαριστώ που σας διορίσαμε».

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση

Οι Νεοδιόριστοι (;) Εκπαιδευτικοί του 2021"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!