φοιτητική στέγη, ενοίκια
«Φωτιά» οι τιμές των ενοικίων για οικογένειες και φοιτητές

Εκρηκτική αποδεικνύεται η αύξηση του κόστους στέγασης, με τις οικογένειες καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν διαθέτουν για λίγα μόλις τετραγωνικά, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των φοιτητών που θα σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της περιφέρειας. όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Αττικής, Λευτέρης Ποταμιανός, μιλώντας στο Mega, για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά για τους φοιτητές και τους γονείς τους, αυτόν τον καιρό που παραδοσιακά κάθε χρόνο αγωνιούν εάν θα βρουν σπίτια, ωστόσο, δεν είναι μόνο φοιτητικό είναι γενικότερο, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, επειδή είναι η περίοδος αυτή. Το σπίτι που είναι το σύνηθες που ψάχνουν οι φοιτητές, είναι από 30 έως 60 τ.μ. Αυτό το ψάχνουν όσο πιο κοντά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα κυμαίνονται από 8 έως 10 ευρώ το τ.μ. Μιλάμε για σπίτια που μπορείς να διαβιώσεις», ανέφερε αρχικά.

«Ένα σπίτι στο Ζωγράφου που ήταν 50 τ.μ, το 2018 το έβρισκες τα 350 ευρώ τώρα βρίσκεται στα 450-500 ευρώ. Είναι αρκετά μεγάλη η αύξηση εάν αναλογιστεί κανείς και το ενεργειακό κομμάτι, οι λογαριασμοί και το κόστος ανεβαίνει. Εμείς προτείνουμε να πηγαίνουν οι φοιτητές σε έναν όμορο δήμο ή να συγκατοικούν 2 με 3 άτομα, ήταν ένα μοντέλο που λειτουργούσε παλιά. Τα μεγαλύτερα σπίτια σε αναλογία με τα πιο μικρά είναι πιο φθηνά», συμπλήρωσε.

«Οι περιοχές που έχουν αύξηση είναι κυρίως το κέντρο και τα νότια προάστια, όχι τόσο τα βόρεια. Τα σπίτια που διατίθενται είναι λιγότερα και επομένως η ζήτηση με την προσφορά δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Στα νότια προάστια ξεφεύγουν πολύ οι τιμές, και το μέσο πορτοφόλι δεν μπορεί να τις αντέξει. Μπορεί ένα σπίτι 70 τ.μ να αξίζει ακόμα και τα 1000 ευρώ. Στο κέντρο δεν ισχύει αυτό, εξαρτάται σε ποια περιοχή βρισκόμαστε», κατέληξε ο κ. Ποταμιανός.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δεινόσαυρος χήνα
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του
Ανακαλύφθηκε στη Μογγολία νέο είδος σαρκοβόρου δεινοσαύρου με «αεροδυναμικό» σώμα τύπου πιγκουίνου
Βρέθηκε δεινόσαυρος που μοιάζει με χήνα και... πιγκουίνο! - Περίεργη η «αεροδυναμική» του