Ακρίβεια-Στέγαση: Kαθημερινός «Γολγοθάς» για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
“Λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους λίγους και ισχυρούς- Για τον απλό λαό υπάρχουν μόνο επιδοματάκια που σε μια μέρα έχουν καταναλωθεί

Με τον επίσημο πληθωρισμό σε διψήφιο ποσοστό (12%) και τον τιμάριθμο ακόμη υψηλότερα το εισόδημα των εκπαιδευτικών συρρικνώνεται μήνα με τον μήνα όλο και περισσότερο.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι η ακρίβεια σε όλα τα βασικά προϊόντα ξεπερνά το 20%, ο μέσος εκπαιδευτικός έχει υποστεί μείωση μισθού κατά 200€ με 300€ μηνιαίως. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος ακρίβειας που δεν τολμάς να πατήσεις στο βενζινάδικο ή το Σούπερ Μάρκετ, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται και αύξηση των ενοικίων σε όλη τη χώρα.

Το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήδη χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκτός τόπου συμφερόντων τους, πλέον μοιάζει Γολγοθάς.

Μάλιστα επειδή οι Εκπαιδευτικοί, πρώτον θεωρούνται «υψηλόμισθοι», και δεύτερον συνήθως όταν νοικιάζουν κατοικία για 10 μήνες δεν έχουν ρολόι ηλεκτρικού στο όνομά τους, δε δικαιούνταν καν το πενιχρό επίδομα ενοικίου. Και αντί η πολιτεία να σκύψει σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα ασχολείται με άλλα όπως η εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά κυρίως τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ενδεικτικά:

Εργαζόμενοι με 1.000€ μηνιαίο μισθό δε θα δουν καμία ελάφρυνση. Εργαζόμενοι με 1,200€ μισθό θα δουν ένα μηνιαίο όφελος των 4€, δηλαδή λιγότερα από 2 λίτρα Βενζίνη. Από την άλλη εργαζόμενοι με μισθό 4.000€ θα έχουν όφελος 2.000€ το χρόνο. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση για άλλη μια φορά νομοθετεί για τα δικά της παιδιά, καθώς τέτοιους μισθούς στο δημόσιο έχουν, κυρίως,  μόνο γαλάζια golden boys.

Φαίνεται “λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους λίγους και ισχυρούς. Για τον απλό λαό υπάρχουν μόνο επιδοματάκια που σε μια μέρα έχουν καταναλωθεί.

To Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτεί:

  • Επιδότηση ενοικίου για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκτός τόπου συμφερόντων.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν εκτός δήμου μόνιμης κατοικίας.
  • Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Όλα όσα συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 – Ενημέρωση στο alfavita από τον αιρετό Τάκη Ρουμπή
ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας: Οι αποφάσεις για τη μισθολογική εξέλιξη μόνιμων και αναπληρωτών
Αναμονή ασθενών σε νοσοκομείο
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
Τα στοιχεία από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ: Η γρίπη «σαρώνει» με 871 εισαγωγές και 15 διασωληνώσεις, ενώ ο κορωνοϊός επιμένει
Γρίπη: 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία, 15 στη ΜΕΘ και 8 θάνατοι σε μόλις μία εβδομάδα
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές
Πρώτη φορά εκπαιδευτικά εγχειρίδια και νέες Τράπεζες Θεμάτων για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
ΕΟΠΠΕΠ: Νέα εργαλεία κατάρτισης για τις ΣΑΕΚ και τους εκπαιδευτές