“Λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους λίγους και ισχυρούς- Για τον απλό λαό υπάρχουν μόνο επιδοματάκια που σε μια μέρα έχουν καταναλωθεί

Με τον επίσημο πληθωρισμό σε διψήφιο ποσοστό (12%) και τον τιμάριθμο ακόμη υψηλότερα το εισόδημα των εκπαιδευτικών συρρικνώνεται μήνα με τον μήνα όλο και περισσότερο.

Αν λάβουμε υπόψιν ότι η ακρίβεια σε όλα τα βασικά προϊόντα ξεπερνά το 20%, ο μέσος εκπαιδευτικός έχει υποστεί μείωση μισθού κατά 200€ με 300€ μηνιαίως. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος ακρίβειας που δεν τολμάς να πατήσεις στο βενζινάδικο ή το Σούπερ Μάρκετ, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται και αύξηση των ενοικίων σε όλη τη χώρα.

Το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήδη χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκτός τόπου συμφερόντων τους, πλέον μοιάζει Γολγοθάς.

Μάλιστα επειδή οι Εκπαιδευτικοί, πρώτον θεωρούνται «υψηλόμισθοι», και δεύτερον συνήθως όταν νοικιάζουν κατοικία για 10 μήνες δεν έχουν ρολόι ηλεκτρικού στο όνομά τους, δε δικαιούνταν καν το πενιχρό επίδομα ενοικίου. Και αντί η πολιτεία να σκύψει σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα ασχολείται με άλλα όπως η εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά κυρίως τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ενδεικτικά:

Εργαζόμενοι με 1.000€ μηνιαίο μισθό δε θα δουν καμία ελάφρυνση. Εργαζόμενοι με 1,200€ μισθό θα δουν ένα μηνιαίο όφελος των 4€, δηλαδή λιγότερα από 2 λίτρα Βενζίνη. Από την άλλη εργαζόμενοι με μισθό 4.000€ θα έχουν όφελος 2.000€ το χρόνο. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση για άλλη μια φορά νομοθετεί για τα δικά της παιδιά, καθώς τέτοιους μισθούς στο δημόσιο έχουν, κυρίως,  μόνο γαλάζια golden boys.

Φαίνεται “λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους λίγους και ισχυρούς. Για τον απλό λαό υπάρχουν μόνο επιδοματάκια που σε μια μέρα έχουν καταναλωθεί.

To Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτεί:

  • Επιδότηση ενοικίου για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκτός τόπου συμφερόντων.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν εκτός δήμου μόνιμης κατοικίας.
  • Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mpofiliou-natasa
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»
«Αλλά αυτοί είστε» που θα έλεγε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Τι απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια στον απόηχο των πικρόχολων σχολίων...
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»