Παλαιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αποφασίστηκε η μετατροπή του σε Δημαρχιακό Μέγαρο
Διαφορετικής υφής απόψεις έχουν εκφραστεί για την επικείμενη μεταστροφή του "χαρακτήρα" των παλιών κτιριακών μονάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια απόφαση μετατροπής του παλαιού πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Δημαρχιακό Μέγαρο.

Φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να μετατραπεί το Παλιό Πανεπιστήμιο σε "Διοικητήριο - Δημαρχείο", καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο με σαφέστατη ιστορία για το Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι "παραμένουν σε άμεση ετοιμότητα" με δράσεις κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος τονίζει πως ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποτέλεσαν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

palio_panepistimio_elia.jpg


"Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου. Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα "μελέτη- κατασκευή".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου Ιθάκη
Αλέξης Τσίπρας: Επιτάχυνση για το νέο κόμμα – «Κλειδώνει» το μανιφέστο έως το τέλος Απριλίου
Το άρθρο-μανιφέστο του Τσίπρα που αλλάζει τις ισορροπίες στην κεντροαριστερά
Αλέξης Τσίπρας: Επιτάχυνση για το νέο κόμμα – «Κλειδώνει» το μανιφέστο έως το τέλος Απριλίου
συνταξ
Συντάξεις: «Τσουχτερή» η εξαγορά πλασματικών ετών – Όλες οι αλλαγές στο κόστος από την 1η Απριλίου
Το κόστος για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου παραμένει συνδεδεμένο με το 20% των μεικτών αποδοχών του μήνα που προηγείται της αίτησης
Συντάξεις: «Τσουχτερή» η εξαγορά πλασματικών ετών – Όλες οι αλλαγές στο κόστος από την 1η Απριλίου