Παλαιό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αποφασίστηκε η μετατροπή του σε Δημαρχιακό Μέγαρο
Διαφορετικής υφής απόψεις έχουν εκφραστεί για την επικείμενη μεταστροφή του "χαρακτήρα" των παλιών κτιριακών μονάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια απόφαση μετατροπής του παλαιού πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Δημαρχιακό Μέγαρο.

Φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να μετατραπεί το Παλιό Πανεπιστήμιο σε "Διοικητήριο - Δημαρχείο", καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο με σαφέστατη ιστορία για το Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι "παραμένουν σε άμεση ετοιμότητα" με δράσεις κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος τονίζει πως ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποτέλεσαν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

palio_panepistimio_elia.jpg


"Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου. Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα "μελέτη- κατασκευή".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας - Οι ομιλίες συνέδρων και τα στρογγυλά τραπέζια
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Καραμέρος υποψήφιος στην προεδρική κούρσα;