Διαφορετικής υφής απόψεις έχουν εκφραστεί για την επικείμενη μεταστροφή του "χαρακτήρα" των παλιών κτιριακών μονάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η αιφνίδια απόφαση μετατροπής του παλαιού πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Δημαρχιακό Μέγαρο.

Φοιτητές και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνουν την αντίθεσή τους στο να μετατραπεί το Παλιό Πανεπιστήμιο σε "Διοικητήριο - Δημαρχείο", καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο με σαφέστατη ιστορία για το Πανεπιστήμιο. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι "παραμένουν σε άμεση ετοιμότητα" με δράσεις κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Ο Δήμος τονίζει πως ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποτέλεσαν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης. Πρόκειται για την ανακατασκευή του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

palio_panepistimio_elia.jpg


"Τα Γιάννενα σε λίγα χρόνια θα έχουν αποκτήσει ένα σύγχρονο Διοικητικό Κέντρο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με διακριτό το ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παράλληλα θα έχουν διασώσει ένα ιστορικό κτίριο που ταυτίστηκε με την διαδρομή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή. Μέσα σε χρόνους που είναι πραγματικά εντυπωσιακοί για το ελληνικό δημόσιο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο και να προχωρήσουμε στην συγκρότηση του φακέλου για ένταξη του έργου. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη πρόκληση. Να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση ώστε όσο το δυνατό συντομότερα να ολοκληρωθεί το έργο" ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Η ένταξη δίνει την δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή Διοικητικού Κέντρου. Όπως έχει γίνει γνωστό η δημοπράτηση θα γίνει με το σύστημα "μελέτη- κατασκευή".

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
Αναλυτικά ο πίνακας με τους 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το Εκπαιδευτικό Υλικό Πρωτοβάθμιας και...
ΙΕΠ: Αυτοί είναι οι 1.549 επιμορφωτές των εκπαιδευτικών - Πίνακας
σχολειο κλειστο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά θα είναι τα σχολεία στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου τη Δευτέρα και την Τρίτη  - Την Κυριακή οι αποφάσεις για την Αττική
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά τα σχολεία σε Κύμη-Αλιβέρι
κλειστο σχολειο
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Αύριο η απόφαση για το αν θα κλείσουν τα σχολεία στην Αττική τη Δευτέρα
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Κλειστά σχολεία: Αύριο η απόφαση για τα σχολεία της Αττικής