tsakalotos
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Η κ. Κεραμέως απλώς δεν πιστεύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ

Υπάρχει για την ΝΔ κάποιος χώρος που θα πρέπει να είναι προστατευμένος από την αγορά και τις λογικές της; Ο κ. Σκρέκας δεν θέλει τις ενεργειακές κοινότητες που διευρύνουν την πίτα της ενέργειας πέρα από τα καρτέλ και εγκαθιστούν παραγωγικές μονάδες με διαφορετικούς σκοπούς και λειτουργίες. Οι κκ. Σταϊκούρας και Γεωργιάδης δεν θέλουν τις μη συστημικές τράπεζες όπως οι συνεταιριστικές που δουλεύουν με άλλα κριτήρια. Η κ. Κεραμέως απλώς δεν πιστεύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ.

«Έχετε διαβάσει κ. Κεραμέως την παγκόσμια βιβλιογραφία για τις επιπτώσεις της αγοράς στα πανεπιστήμια; Για τις αρνητικές επιπτώσεις πάνω στα γνωστικά πεδία, στα λαϊκά και μεσαία στρώματα; Στην περιθωριοποίηση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από τη γνώση;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας και συνέχισε:

«Δείτε τις αξιολογήσεις των πανεπιστημίων μας και σκεφτείτε που θα ήταν αν είχαν την χρηματοδότηση κοντά σε αυτή που έχουν τα γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για εμάς υπάρχουν 3 αρχές που πρέπει να διέπουν τη συζήτηση. 

Αρχή πρώτη: Εμείς θέλουμε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο όπου η πανεπιστημιακή κοινότητα διαβουλεύεται και λύνει τα προβλήματα. 

Αρχή δεύτερη: Εμείς θέλουμε να είναι οδηγός η γνώση. Το γνωστικό πεδίο. Δεν μπορεί να ιδρύονται τμήματα χωρίς αυτά να αναλογούν σε καινούρια γνωστικά πεδία, χωρίς να υπάρχει επαρκές επιστημονικό προσωπικό, επειδή κάποιοι έτσι θέλουν.

Αρχή Τρίτη: Το κοινωνικό. Εμείς υπολογίζαμε ότι το να είναι δωρεάν όλα τα μεταπτυχιακά θα δημιουργούσε ένα κόστος γύρω στα 10 εκατομμύρια. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει ένα κόστος 30 εκατομμυρίων. Ποια είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης;

Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Ποτέ δεν είχαμε μια κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με ιδιωτικά συμφέροντα, που δεν είχε καμία μέριμνα για το δημόσιο συμφέρον. Το λέω και το έχω ξαναπεί. Αυτό το σημείο, το δημόσιο συμφέρον είναι μια βάση συζήτησης για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
Απέκρυψε από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ του οποίου είναι μέλος την πραγματοποίηση τριών αξιολογήσεων στο Λύκειο όπου έχει τη θέση του διευθυντή.
Μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ "παράγοντας διευκόλυνσης της εφαρμογής του αντιδραστικού μέτρου του επιθεωρητισμού"
viasmos-agori-500.jpg
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού
Πώς ο 66χρονος έστελνε το πορνογραφικό υλικό με «πρωταγωνιστή» το παιδί
Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο: Είχε φτιάξει ψεύτικα προφίλ και έστελνε φωτογραφίες του παιδιού