μαθητές μαθήτριες δάσκαλος βιβλία θρανίο
Ανοιχτή επιστολή αναπληρώτριας εκπαιδευτικού

Update: Με την έγκαιρη κινητοποίηση του ΕΑΠ δόθηκαν οι βεβαιώσεις

Εργάζομαι ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ-86 αλλά εκτός από αυτή την ιδιότητα μου είμαι και φοιτήτρια στην ενότητα ΠΛΗ-37 του ΕΑΠ, την όποια μόλις ολοκλήρωσα επιτυχώς και επίσημα.

Με βάση την μέχρι τώρα νομοθεσία το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών παρέχει πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας και αυτός είναι ο λόγος που εγώ και παράλληλα όλοι οι (περίπου 200) συνάδελφοι που παρακολούθησαν και επέλεξαν την ενότητα για την απόκτηση Βεβαίωσης Διδακτικής και παιδαγωγικής Επάρκειας - και λέω συνάδελφοι γιατί πρόκειται επισης για ενεργούς εκπαιδευτικους και αποφοίτους ΑΕΙ που εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ86-  αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό θέμα.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων σχετικά με την επάρκεια κινδυνεύουμε να μην πληρούμε τις προϋποθέσεις κτήσης της, όπως αυτές ορίζονται με τον νέο νόμο.

Αρχικά οι μεταβατικές διατάξεις του νέου νόμου δεν προέβλεψαν την περίπτωση μας, και στην συνέχεια υπήρξαν κάποιες ατυχείς επιλογές ή συγκυρίες με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν ο "κόπος" παρακολούθησης ενός ετήσιου προγράμματος πάει χαμένος. Για παράδειγμα η εξεταστική ήταν εξαιρετικά αργά σε σχέση με τα υπόλοιπα ΑΕΙ, μόλις 6/7 και με βάση το ίδιο το ΕΑΠ οι βεβαιώσεις θα δεν εκδοθούν νωρίτερα από τις 20/7 παρόλο που έχουμε καταστεί άξιοι κτήσης παιδαγωγικής επάρκειας από την 6/7 (πριν την ψήφιση του νέου νόμου.)

Ο νόμος αναφέρει στις μεταβατικές διατάξεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι  "Όσοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος έχουν λάβει βεβαίωση" είναι κατοχυρωμένοι.

Πρέπει με κάποιο τρόπο να ακουστουμε ώστε να γίνει μια πολύ μικρή τροποποιηση και να γίνουν δεκτές όλες οι βεβαιώσεις που αφορουν την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΧΡΌΝΙΑ έστω και αν είναι μεταγενέστερες της έκδοσης του νέου νόμου.

Δηλαδή να ισχύσει η πρόβλεψη που υπάρχει για μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ΑΣΠΑΙΤΕ και σε αυτά τα ειδικά προγράμματα παροχής παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκεια τα οποία απαιτούν και δίνουν αντίστοιχη ακαδημαϊκή κατάρτιση με όλες τις υπόλοιπες αυτές δομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία.jpg
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν...
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό