sxoleio dimotiko aigaleo
INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην κλείσει το 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού Καισαριανής

Το αίτημά τους να μην κλείσει το 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού Καισαριανής, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», κατά τη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας Παπαϊωάννου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν τόσο ο ΣΕΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», όσο και η Ένωση Γονέων Καισαριανής και των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων 1ου και 7ου Δημοτικών Καισαριανής με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Χρήστου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί, βασικό αίτημα ήταν να μην κλείσει το 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού Καισαριανής, καθώς και να ιδρυθούν αλλά και να λειτουργήσουν ΤΕ σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που έχουν κάνει αίτημα. 

«Στο 7ο Δημοτικό Καισαριανής (που είναι συγκρότημα με το 1ο και ως τώρα τα παιδιά στηρίζονταν από τα 2 ΤΕ του 1ου), στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής (που εκκρεμεί η αίτηση από το 2007), στο 12ο Δημοτικό Βύρωνα (που έχει ιδρυθεί στα χαρτιά αλλά δε λειτουργεί γιατί δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός), στα Νταμάρια Βύρωνα (όπου τα 5ο και 11ο Δημοτικά εξυπηρετούνται από ένα τμήμα και έχουν κάνει αίτημα για 2ο ΤΕ), αλλά και σε αρκετά άλλα Δημοτικά καθώς και σε πολλά Νηπιαγωγεία που εκκρεμούν ανάλογα αιτήματα είτε δε λειτούργησαν φέτος τα ΤΕ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αναλυτικά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7 η προγραμματισμένη Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας και έγινε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», της εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων Καισαριανής και των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων 1ου και 7ου Δημοτικών Καισαριανής με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Χρήστου, καθώς και επί τόπου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας κ. Παπαϊωάννου.
Βασικό αίτημα ήταν να μην κλείσει το 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού Καισαριανής, καθώς και να ιδρυθούν αλλά και να λειτουργήσουν ΤΕ σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που έχουν κάνει αίτημα. Καταρχήν στο 7ο Δημοτικό Καισαριανής (που είναι συγκρότημα με το 1ο και ως τώρα τα παιδιά στηρίζονταν από τα 2 ΤΕ του 1ου), στο 6ο Δημοτικό Καισαριανής (που εκκρεμεί η αίτηση από το 2007), στο 12ο Δημοτικό Βύρωνα (που έχει ιδρυθεί στα χαρτιά αλλά δε λειτουργεί γιατί δεν έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός), στα Νταμάρια Βύρωνα (όπου τα 5ο και 11ο Δημοτικά εξυπηρετούνται από ένα τμήμα και έχουν κάνει αίτημα για 2ο ΤΕ), αλλά και σε αρκετά άλλα Δημοτικά καθώς και σε πολλά Νηπιαγωγεία που εκκρεμούν ανάλογα αιτήματα είτε δε λειτούργησαν φέτος τα ΤΕ (π.χ. 1ο-5ο-8ο-9ο, 3ο Νηπιαγωγεία Βύρωνα…).

Φυσικά τέθηκε και το αίτημα να μη μετακινηθεί η συνάδελφος που είχε οργανική στο 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού Καισαριανής και σε κάθε περίπτωση να τοποθετηθεί στο συγκρότημα 1ου- 7ου Δημοτικών Καισαριανής, για να συνεχιστεί η αναγκαία παιδαγωγική σχέση με τα παιδιά.

Στη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια αναπτύχθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και τους εκπροσώπους των Γονέων όλη η επιχειρηματολογία που εμπεριέχεται στο 99ο Ενημ. (https://www.sylimvrioti.gr/apofaseis-gs-ds/apofaseis-ds-pros-meli/enimerotika21-23/2905-99-2-1-2-389-1-7-117-930-972022)και όχι μόνο.
Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το βασικό αίτημα της μη κατάργησης του 2ου ΤΕ στο 1ο Δημοτικό Καισαριανής στον κ. Παπαϊωάννου και ότι τα υπόλοιπα αιτήματα ίδρυσης ΤΕ έχουν περάσει από όλα τα υπηρεσιακά στάδια και εκκρεμεί η υπογραφή από την πολιτική ηγεσία και πρόσθεσε αυτό που ξέρουμε ότι η λειτουργία ή μη ιδρυμένων ΤΕ είναι θέμα του Υπ. Παιδείας, εξαρτάται δηλ. από το αν θα διορίσει εκπαιδευτικούς κλπ. Το αίτημά μας να μη μετακινηθεί και σε κάθε περίπτωση να επανέλθει η συνάδελφος που υπηρετεί στο 2ο ΤΕ του 1ου Δημοτικού υπήρξε καταρχήν δέσμευση ότι θα ικανοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ο κ. Παπαϊωάννου μας στην επί τόπου τηλεφωνική μας επικοινωνία μάς απάντησε ότι κατανοεί το αίτημα μη κατάργησης του 2ου ΤΕ στο 1ο Δημοτικό Καισαριανής, το βλέπει θετικά και ότι θα απαντήσει για το τι θα γίνει ως την Πέμπτη 14/7, αφού ζήτησε να του ξανασταλεί το 99ο Ενημερωτικό μας (που φυσικά είχε ήδη σταλεί στο Υπ. Παιδείας), πρόσθεσε δε ότι πιστεύει ότι τα αιτήματα ίδρυσης ΤΕ θα υπογραφούν ως τέλος Αυγούστου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς

Κρατάμε τις «δεσμεύσεις» κι «υποσχέσεις», αλλά επειδή δε μας φτάνουν τα λόγια αλλά θέλουμε πράξεις, δηλ. ικανοποίηση των αιτημάτων μας, συνεχίζουμε τον αγώνα! Εκπαιδευτικοί και γονείς συμφωνήσαμε επί τόπου ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μαζί και ότι, αν δεν έχουμε θετική απάντηση ως το τέλος της εβδομάδας, θα πάμε την επόμενη εβδομάδα στο Υπ. Παιδείας. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους ως τη δικαίωση! Άλλη υποβάθμιση της ήδη υποβαθμισμένης παρεχόμενης δημόσιας Ειδικής Αγωγής δε θα ανεχτούμε, απαιτούμε αναβάθμισή της τώρα, με ΤΕ σε κάθε σχολείο κι όσα χρειάζονται, με διορισμούς εκπαιδευτικών και κάλυψη των κενών σε όλα τα σχολεία, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες χωρίς να στηριχτεί με βάση τις ανάγκες του!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας