ειδικη αγωγή
Την εκπαίδευση των νέων που θα στελεχώσουν επιτελικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση στο Κόσοβο, αναλαμβάνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η εκπαίδευση των στελεχών δημόσιας διοίκησης του Κοσόβου θα ξεκινήσει άμεσα, εντός του τρέχοντος μηνός, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος "Young Cell Scheme (YCS)", όπου το Αριστοτέλειο ανέλαβε τον ρόλο συντονιστή.

Για τον προγραμματισμό των δράσεων ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στην Πρίστινα με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Κοσόβου Μπέσνικ Μπισλίμι (Besnik Bislimi) και με τον υφυπουργό Παιδείας, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας Ντουκαγίν Πουπόφσκι (Dukagjin Pupovci).

Στη συνάντηση συμμετείχαν η επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβειρα Ελένη Βακάλη και ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος "Young Cell Scheme", καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Νίκος Παναγιώτου. Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε την ανάδειξη του Αριστοτελείου σε σημαντικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό κόμβο με επιρροή στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. "Η υλοποίηση του προγράμματος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την εμβέλεια και την εξωστρέφεια του ιδρύματος, καθώς και τον ευρύτερο ηγετικό ρόλο που αναλαμβάνει να διαδραματίσει στη Νοτιοανατολική Ευρώπη", υπογράμμισε. "Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την ευόδωση μιας προσπάθειας που στόχο έχει να αναδείξει το πανεπιστήμιο και την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και ειδικά τον Πρύτανη του ΑΠΘ για την έμπρακτη στήριξή του", ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτου.

Εκτός από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, που έχει τον ρόλο του συντονιστή, στο πρόγραμμα συμμετέχει η διεθνούς κύρους Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ENA). Η διάρκεια του προγράμματος είναι πέντε χρόνια (2022-2027). Το ύψος του προϋπολογισμού του προγράμματος ανέρχεται σε 6.000.000€. Η συνεισφορά της κυβέρνησης του Κοσόβου ανέρχεται στο 25% του συνολικού προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα προσφέρει, μέσω της παροχής υποτροφιών, την ευκαιρία σε φοιτητές από το Κόσοβο να σπουδάσουν σε αγγλόφωνα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, θα μπορούν να εργαστούν στη δημόσια διοίκηση του Κοσόβου για μια περίοδο τριών συνεχόμενων ετών, στελεχώνοντας επιτελικές θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν θερινά σχολεία και προγράμματα διά βίου μάθησης στο ΑΠΘ.

Η πρόταση για την ανάληψη του προγράμματος υποβλήθηκε από τους Καθηγητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκο Παναγιώτου και Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

efeteio athina
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
Προφυλακιστέος ο 34χρονος που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου - Θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού
Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο παίκτης ριάλιτι που εισέβαλε στο Εφετείο
yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής