ΕΑΠ: Απαλλαγή διδάκτρων στους φοιτητές 70 ετών και άνω
Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή διδάκτρων από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που είναι 70 ετών και άνω.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 552/27.05.2022 συνεδρίαση της, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της, Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την πλήρη οικονομική απαλλαγή από τις δαπάνες των σπουδών όλων των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος με ηλικίες άνω των 70 ετών.

Αφορμή για την απόφαση αυτή στάθηκε το ηλεκτρονικό μήνυμα της κ. Αλεξάνδρας Αντωνάτου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Ε.Α.Π., η οποία εξέφρασε την αντικειμενική δυσκολία ανταπόκρισης των υπερήλικων φοιτητών στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Ίδρυμα.  

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας συναντήθηκε δια ζώσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Πάτρα με την φοιτήτρια κ. Αλεξάνδρα Αντωνάτου ανακοινώνοντάς της την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και τους περιορισμούς της. "Η ανάγκη για την προσωπική μου εξέλιξη εμφανίστηκε ακριβώς την στιγμή που ανακάλυψα ότι είχα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μου ως εργαζόμενη, ως μητέρα αλλά και ως γιαγιά. Ήταν μια στιγμή που οι σπουδές και η δυνατότητα φοίτησης σε ένα Πανεπιστήμιο σαν το ΕΑΠ μου έδωσαν ένα κίνητρο να συνεχίσω να είμαι ενεργή πολίτης και δημιουργικός άνθρωπος" δήλωσε η κυρία Αντωνάτου, άρθρο και συνέντευξη της οποίας θα φιλοξενήσει η μηνιαίας έκδοσης εφημερίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε επόμενο τεύχος της.  

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο αναγνωρίζοντας ότι η τρίτη ηλικία αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας, ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, αποφάσισε να καλύψει και να εξασφαλίσει την μαθησιακή υποστήριξη των ατόμων που την επιζητούν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Η «Ιθάκη» δίνει τη σκυτάλη στην «Κυβερνώσα Αριστερά» – Όλο το παρασκήνιο της εκδήλωσης στο Χαλάνδρι
Πρώτο ραντεβού στo Χαλάνδρι: Η έναρξη του νέου εγχειρήματος Τσίπρα με «άρωμα» συνεργασίας
Αλέξης Τσίπρας: Η «Ιθάκη» δίνει τη σκυτάλη στην «Κυβερνώσα Αριστερά» – Όλο το παρασκήνιο της εκδήλωσης στο Χαλάνδρι
πατινια
Σκληρό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και «κόφτης» για ανηλίκους
Η κυβέρνηση προαναγγέλλει αυστηρούς κανόνες μετά τα αυξημένα ατυχήματα – Στο στόχαστρο η ανεξέλεγκτη χρήση και στάθμευση στους δρόμους
Σκληρό πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και «κόφτης» για ανηλίκους
φλο
Ιατρική τραγωδία στη Φλόριντα: Χειρουργός αφαίρεσε το ήπαρ αντί για τον σπλήνα λόγω... σύγχυσης
Δικαστικό θρίλερ στις ΗΠΑ: Χειρουργός κατηγορείται για συγκάλυψη μοιραίου λάθους σε επέμβαση
Ιατρική τραγωδία στη Φλόριντα: Χειρουργός αφαίρεσε το ήπαρ αντί για τον σπλήνα λόγω... σύγχυσης