Οι πανεπιστημιακοί καλούν όλους τους καθηγητές ΑΕΙ σε ομαδικές προσφυγές στα δικαστήρια για το μισθολόγιό τους - Η Πολιτεία δεν συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε τους πανεπιστημιακούς και δεν προχώρησε στην σύνταξη νέου ειδικού μισθολογίου με το οποίο οι αποδοχές τους θα επανέρχονταν τουλάχιστον στο ύψος που είχαν πριν τις περικοπές του 2012

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Συνεργασίας Πανεπιστημιακών», εκδόθηκε από το ΣτΕ η απόφαση 1409/2022 με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικό το μισθολόγιο του Ν. 4472/2017 ως προς τους ιατρούς του ΕΣΥ. Εκκρεμεί ακόμη και αναμένεται σύντομα η αντίστοιχη απόφαση για το μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ.

Οι πανεπιστημιακοί υπενθυμίζουν ότι «η ΠΟΣΔΕΠ (Προεδρείο 2017-2019: Ε. Ευσταθόπουλος, Ι. Νηματούδης, Χ. Φείδας, Γ. Σιάσος, Ι. Χατζηπαυλίδης, Μ. Ρογδάκης) έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ειδικού μισθολογίου των Πανεπιστημιακών που ψηφίστηκε το 2017 και ισχύει και σήμερα. Ο βασικός λόγος ήταν ότι η Πολιτεία δε συμμορφώθηκε με την απόφαση του ΣτΕ του 2014 που όχι μόνο μας είχε δικαιώσει, αλλά σαφώς διατύπωνε ότι η κυβέρνηση οφείλει να συντάξει νέο ειδικό μισθολόγιο για τους Πανεπιστημιακούς με το οποίοι οι αποδοχές τους θα επανέρχονταν τουλάχιστον στο ύψος που είχαν πριν τις περικοπές του 2012» και προσθέτουν:

Έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτό το αίτημα μας να διεξαχθεί πρότυπη δίκη γι αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα, η οποία είχε οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2018. Η ΠΟΣΔΕΠ είχε τότε καλέσει και προτρέψει (απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της 1ης Ιουνίου 2018) όλους τους Καθηγητές Πανεπιστημίου (και τους Λέκτορες) να καταθέσουν από προσφυγές στα δικαστήρια για το μισθολόγιο μας.

Να σημειώσουμε ότι η προαναφερθείσα απόφαση για τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ, (1409/2022) ορίζει ότι τα αποτελέσματα της αντισυνταγματικότητας έχουν ισχύ από την ημερομηνία της δημοσίευσής της, κάτι που έγινε και στο παρελθόν με την πρώτη μας δικαίωση στο ΣτΕ. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι όσες αγωγές είχαν ασκηθεί (για τον παρελθόντα χρόνο) πριν την δημοσίευση της απόφασης θα γίνουν δεκτές, ενώ όσες ασκηθούν μετά την δημοσίευσή της θα απορριφθούν.

Είναι πολύ πιθανό ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί με την απόφαση που αφορά τις δικές μας αποδοχές, εφόσον δικαιωθούμε όταν αυτή δημοσιευθεί.

Επανερχόμαστε λοιπόν σήμερα να υπενθυμίσουμε την τότε οδηγία και προτροπή της ΠΟΣΔΕΠ προς όλες και όλους τους συναδέλφους, για κατάθεση προσφυγών στο δικαστήριο. Όσοι δεν το έκαναν τότε ας σπεύσουν να το κάνουν τώρα, πριν εκδοθεί η σχετική απόφαση για τις αποδοχές των καθηγητών Πανεπιστημίου.

Για τη «Συνεργασία Πανεπιστημιακών»

Γιάννης Νηματούδης, Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

Μανώλης Ρογδάκης Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

Γιάννης Σεϊμένης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Δικτύου της ΠΟΣΔΕΠ

Μιχάλης Κατωτομιχελάκης, τ. Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Δικτύου της ΠΟΣΔΕΠ

Γεράσιμος Σιάσος,, τ. Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

Στάθης Ευσταθόπουλος, τ. Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

διπαε εστίες καβαλας
ΔΙΠΑΕ: Αθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες της Καβάλας
Εστίες ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Τα κτηριακά συγκροτήματα Φ1 και Φ2 πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά, ενώ η ανεπάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης προκαλεί έντονο...
ΔΙΠΑΕ: Αθλιες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες της Καβάλας
Νίκη Κεραμέως
Στην Κέρκυρα αύριο η Νίκη Κεραμέως - «Θερμή υποδοχή» ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού
Με κινητοποιήσεις υποδέχονται αύριο την υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας - Η Νίκη Κεραμέως μεταβαίνει στο νησί του Ιονίου για τα...
Στην Κέρκυρα αύριο η Νίκη Κεραμέως - «Θερμή υποδοχή» ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί του νησιού