Νίκη Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία εάν οι εκλογές γίνουν το Σεπτέμβριο
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία, τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και την σχολική χρονιά 2022-2023 μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ και τον Δημήτρη Κοτταρίδη.

Στο τέλος της συνέντευξης ο δημοσιογράφος ρώτησε την υπουργό Παιδείας: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Ποιος είναι ο σχεδιασμός;

Νίκη Κεραμέως: Ο σχεδιασμός είναι για τις 12 Σεπτεμβρίου κανονικά όπως κάθε χρόνο, δεν υπάρχει κάτι άλλο

Δημοσιογράφος: Αν έχουμε τίποτε εκλογές, απ΄ ότι καταλαβαίνω αυτό μπορεί να αλλάξει

Νίκη Κεραμέως: Κατ΄ αρχάς ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για τις εκλογές, έχει τοποθετηθεί  πολλάκις, να πω όμως ότι σε κάθε περίπτωση τα σχολεία είναι σχολεία και ανοίγουν κανονικά και οι εκλογές όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα γίνουν το 2023

Αναφερόμενη στη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται, η Νίκη Κεραμέως τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αυγουστο».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τονίζοντας πως «μετά από τρία χρόνια και μία σειρά από ενέργειες του υπουργείου» έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να αλλάξει το τόσο μεγάλο ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση.

«Η λύση του έρχεται από το νηπιαγωγείο, από όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό πχ επιμείναμε να έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες, αλλάζουμε τα βιβλία, βάζουμε την αξιολόγηση», τόνισε η κ. Κεραμέως και συμπλήρωσε πως «μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο πως θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Για το ωράριο του σχολείου

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το ertnews.gr, σχετικά με το σχολικό ωράριο.

Ενώ συμπλήρωσε πως «η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο νωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων» και συμπλήρωσε πως «Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα.».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης